Tort Diplomat Dr.Oetker

de mimmi in Torturi, 27 Feb 2011 | 14908 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o cutie tort diplomat de la Dr.Oetker,
  • 2 oua,
  • 200 ml suc din compot,
  • 1 conserva compot de ananas,
  • 1 l lapte rece,

Pentru blat:

  • 3 oua,
  • 3-4 linguri faina,
  • 3 linguri zahar,
  • 1 plic praf de copt.
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat Dr.Oetker:

Pregatirea sarlotei:


Daca se foloseste ananas din compot,se taie ananasul in bucati mici si se lasa la scurs.


Intr-un vas se amesteca praful de sarlota cu 200 ml suc din compot si se lasa 10 minute la inmuiat.


Se bat 2 oua si se adauga in vasul cu sarlota.


Se pune vasul pe bain-marie si se fierbe 5 minute,pana cand sarlota incepe sa se ingroase si capata consistena unui sos.


Se amesteca continuu pentru a nu se lipi! Sarlota se lasa la racit, intre timp se bate 1 l lapte rece cu praful de frisca.


Se pun deoparte aproximativ 300 g frisca pentru ornat,restul de frisca se incorporeaza in sarlota racita.


Daca sarlota s-a racit prea tare si s-a inchegat,poate fii incalzita usor pana revine la consistenta unui sos.


Se adauga fructele din compot si se omogenizeaza cu grija.


Pregatirea blatului:


Se separa ouale,in galbenus adaugam 3 linguri zahar si amestecam bine,albusurile le batem spuma si le adaugam impreuna cu 3-4 linguri de faina si praful de copt la galbenusuri.


Amestecam compozitia cu dosul lingurii pana se omogenizeaza bine.


Ungem o forma cu ulei,o tapetam cu faina si dam blatul la cuptor pentru cca 30 de minute.


Lasam blatul la racit,turnam compozitia peste blat,nivelam frumos si ornam cu frisca ramasa si fructe


. Dam tortul pentru cca 1-2 ore la frigider.





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat Dr.Oetker" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

mamaieelena 1

27.02.2011, 21:08

MotanLaOale 1

28.02.2011, 12:15

bun bun

adry88 1

12.06.2011, 13:39

ce imi mai place

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de loboda cu ochi romanesc
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

RETETA RECOMANDATA
Tort cu kefir