Tort Diplomat-doi ani de bucataras.ro cu intarziere :)))

de ela in Torturi, 11 Ian 2012 | 4612 vizualizari

 

in 2ianuarie,s-au implinit 2ani de cand sunt aici,pe bucataras.ro...voisem sa postez tortul acesta,dar am uitat ;)))...este iar un mix de prajituri de la dr Oetker,intr-o alta varianta...l-am facut de revelion,din criza de timp...pozele sunt proaste pentru ca aparatul meu foto a mancat ceva ciorba :)) si nici lumina nu m-a ajutat :((

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie tort diplomat DR OETKER
  • 2 oua
  • 1 litru lapte
  • 1 portocala
  • 2 conserve compot ananas bucati
  • 1 plic intaritor de frisca
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 gr piscoturi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat-doi ani de bucataras.ro cu intarziere :))):

Se pun bucatile de ananas la scurs intr-o sita.


Radem coaja de la portocala,apoi o curatam,taiem feliile de portocala marunt si le punem la scurs peste ananas.


Punem intr-un vas mic praful pentru sarlota cu 200ml zeama de compot si lasam la inmuiat 10minute.


Pregatim un vas mai mare cu apa in care sa incapa vasul mic cu sarlota si lasam sa dea in clocot.


Batem 2oua si le adaugam peste sarlota lasata la inmuiat si punem vasul pe baia de apa,la foc potrivit si lasam sa fiarba cca 5minute,pana cand sarlota incepe sa se ingroase si capata consistenta unui sos,amestecand continuu.Lasam sa se raceasca putin.


Punem intr-un bol 1litru de lapte rece,adaugam praful pentru frisca si intaritorul de frisca si mixam la inceput la viteza mica,apoi mai mare.Adaugam coaja rasa de portocala,sarlota si apoi fructele si amestecam usor.


Intr-o forma de tort cu inel detasabil de26cm punem bucatile de piscoturi,insiropam cu zeama de compot si punem peste ele crema pregatita,nivelam bine si lasam la rece cateva ore.Scoatem inelul de la forma si ornam cu frisca batuta si fructe.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat-doi ani de bucataras.ro cu intarziere :)))" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

ela 1

17.01.2012, 12:16

Jolygina

RuxyRux 1

17.01.2012, 21:11

Splendid! Felicitari Ela draga mea draga...la cat mai multe retete delicioase

ela 1

18.01.2012, 23:16

Ruxy...pe unde ai disparut???imi este dor de tine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tarta cu magiun de prune si prune uscate

de RuxyRux 9

ieri la 21:33

Supa crema cu peste

de xana 5

ieri la 20:18

Naan- paine indiana

de xana 5

ieri la 19:43

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat