Tort Dobos

de miremirc in Torturi, 10 Ian 2011 | 17298 vizualizari

 

by Lily_Musat

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 10 oua,
  • 400 g zahar,
  • 300 g faina.
  • Crema:  
  • 250 g unt,
  • 50 g zahar pudra,
  • 5 oua,
  • 250 g zahar,
  • 3 lg cacao.
  • Glazura:
  • 150 g zahar,
  • 50 g unt,
  • 1/2 lgt otet.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Dobos:

Ptr. blat: Mixam albusurile cu zaharul, apoi adaugam galbenusurile, si la urma cu o lingura incorporam faina, amestecand de jos in sus;se coc 12 foi.


Ptr. crema: Mixam ouale cu zaharul si cacao si punem pe aburi, amestecand pana se ingroasa ;untul il mixam cu zaharul pudra si il amestecam cu compozitia de mai sus.


Ptr. glazura: caramelizam zaharul,apoi adaugam untul si amestecam bine de tot pana se topeste untul;la urma punem otetul pentru stralucire.


Asamblare: punem crema pe 11 foi; pe cea de a 12-a foaie punem glazura repede , o intindem uniform ,iar apoi cu un cutit ud portionam cum dorim,apoi asamblam puzzel-ul deasupra pe tort.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Dobos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

MIUTA 1

11.01.2011, 12:27

Delicios

mirela0911 1

11.01.2011, 14:02

Imi place dobosul dar sa nu-l fac eu

adry88 1

17.05.2013, 07:39

o bunatate de tort!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni si nectarine

de oanapl 5

ieri la 23:12

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl 5

ieri la 19:34