Tort Egiptean

de Micutza Luana in Torturi, 29 Mar 2014 | 6002 vizualizari

 

in reteta originala nu este blatul de pandispan !

 

INGREDIENTE

  • pentru foi
  • 6 albusuri
  • 6 lg zahar
  • 4/2 lg faina
  • 150 gr alune macinate (sau nuci)
  • Blatul
  • din 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 6 lg faina
  • Crema de galbenusuri
  • 6 galbenusuri
  • 6 lg zahar
  • 3 lg rase faina sau amidon
  • 170 gr unt
  • esenta de vanilie
  • Crema de frisca si caramel
  • 200 gr zahar
  • 12o gr alune (sau nuci )
  • 200 ml smantana pt frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Egiptean:

Foile


Albusurile se bat spuma cu zaharul pana devine o bezea.


Se adauga faina si alunele macinate cu telul sau o spatula .


Se unge baza unei tavi de 24 cm cu ulei sau hartie de copt si intindem compozita uniform ( nu toata, de aici trebuie sa coacem 3 foi ) .


Se da la cuptorul incins 20-25min.


Blatul


Se separa ouale, albusul se bate spuma cu zaharul se adauga galbenusurile si faina . Se da la cuptor circa 25-30 min.


Crema de galbenusuri


Se amesteca galbenusurile cu faina sau amidonul apoi adaugam zaharul si laptele putin cate putin ca la budinca. Se pune pe foc circa 6 min. Se da deoparte se adauga cateva picaturi de vanilie si se lasa la racit. Untul se bate bine si se adauga treptat peste crema de gabenusuri.


Crema caramel.


Se pune zaharul intr-o cratita si se caramelizeaza la foc mic . Cand este gata se toarna fierbinte pe o foaie de copt unsa cu ulei. Se lasa la racit , apoi se zdrobeste cu ce aveti la indemana. Se bate smantana se amesteca cu praful caramel si alunele macinate .


Asamblare .


Se pune o parte din blat crema , foaie de nuca crema, blatul din nou crema si tot asa pana terminam .


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Egiptean" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Micutza Luana 1

30.03.2014, 19:42

anca_rm 1

31.03.2014, 15:50

cred ca e tare bun

Micutza Luana 1

31.03.2014, 19:15

anca este

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Tort cu piscoturi