Tort Egiptean

de Micutza Luana in Torturi, 29 Mar 2014 | 8762 vizualizari

 

in reteta originala nu este blatul de pandispan !

 

INGREDIENTE

  • pentru foi
  • 6 albusuri
  • 6 lg zahar
  • 4/2 lg faina
  • 150 gr alune macinate (sau nuci)
  • Blatul
  • din 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 6 lg faina
  • Crema de galbenusuri
  • 6 galbenusuri
  • 6 lg zahar
  • 3 lg rase faina sau amidon
  • 170 gr unt
  • esenta de vanilie
  • Crema de frisca si caramel
  • 200 gr zahar
  • 12o gr alune (sau nuci )
  • 200 ml smantana pt frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Egiptean:

Foile

Albusurile se bat spuma cu zaharul pana devine o bezea.

Se adauga faina si alunele macinate cu telul sau o spatula .

Se unge baza unei tavi de 24 cm cu ulei sau hartie de copt si intindem compozita uniform ( nu toata, de aici trebuie sa coacem 3 foi ) .

Se da la cuptorul incins 20-25min.

Blatul

Se separa ouale, albusul se bate spuma cu zaharul se adauga galbenusurile si faina . Se da la cuptor circa 25-30 min.

Crema de galbenusuri

Se amesteca galbenusurile cu faina sau amidonul apoi adaugam zaharul si laptele putin cate putin ca la budinca. Se pune pe foc circa 6 min. Se da deoparte se adauga cateva picaturi de vanilie si se lasa la racit. Untul se bate bine si se adauga treptat peste crema de gabenusuri.

Crema caramel.

Se pune zaharul intr-o cratita si se caramelizeaza la foc mic . Cand este gata se toarna fierbinte pe o foaie de copt unsa cu ulei. Se lasa la racit , apoi se zdrobeste cu ce aveti la indemana. Se bate smantana se amesteca cu praful caramel si alunele macinate .

Asamblare .

Se pune o parte din blat crema , foaie de nuca crema, blatul din nou crema si tot asa pana terminam .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Egiptean" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

mihaelar63

6888 puncte

oanapl

5496 puncte

Rocsi

4747 puncte

katty

4390 puncte

mirela0911

3702 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de caltabos afumat
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort "Raza de Soare"