Tort Egiptean

de gaby_duceag in Torturi, 7 Oct 2014 | 64130 vizualizari

 

De foarte mult timp aveam in lista prepararea acestei retete de Tort Egiptean, dar nu stiu de ce mi se parea greu de facut.

Insa nu e DELOC! greu.

Prepararea foilor cu nuca merge ca pe banda, crema de vanilie e o crema usor de facut, de frisca..nici nu mai zic, iar de mancat, e cel mai simplu! :)))

Tortul l-am facut cu ocazia aniversarii celor 10 ani impliniti de fiul meu, Danut.

I-a placut extrem de mult si-a zis :

-E cel mai bun tort pe care l-am mancat in viata mea! Tort Egiptean

 

INGREDIENTE

Ingrediente Foi cu nuca (se prepara 4 foi in tava rotunda cu diametru de 24 cm). Ingredientele enumerate sunt doar pentru o foaie. Pentru toate foile inmultiti totul cu 4.

  • 2 albusuri
  • 2 linguri zahar
  • o lingura si jumatate faina
  • 40 gr nuca macinata
  • un vf cutit sare

Ingrediente Crema de vanilie

  • 8 galbenusuri
  • 10 linguri zahar
  • 400 ml lapte
  • 2 linguri si jumatate faina
  • 2 linguri si jumatate amidon alimentar
  • doua plicuri zahar vanilat
  • 170 gr unt

Ingrediente crema de frisca

  • 300 ml frisca lichida indulcita
  • 100 ml smantana de gatit
  • 2 linguri zahar + 7 linguri pentru caramel
  • 150 gr alune caramelizate

In plus

  • 200 gr nuca sau alune, tocate
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Egiptean:


  1. Incepi prepararea cu pregatirea foilor cu nuca.

  2. Mixezi spuma albusurile cu un vf cutit sare.

  3. Cand ai obtinut o spuma pufoasa adaugi zaharul si mixezi in continuare pana se dilueaza complet cristalele de zahar.

  4. Adauga nuca macinata si faina si omogenizeaza amestecand de jos in sus, usor , usor.

  5. Pune amestecul lingura cu lingura intr-o forma de tort rotunda, tapetata cu hartie pentru copt, niveleaza si baga tava in cuptorul preincalzit pentru aprox 10 min, la foc mediu (trebuie sa prinda o culoare usor aurie).

  6. Intre timp te ocupi de urmatoarea foaie.

  7. Procedezi la fel inca de trei ori. Trebuie sa pregatesti 4 foi.

  8. Nu desprinzi hartia pentru copt, o vei face la asamblarea tortului.

  9. Pregatesti crema de vanilie.

  10. Pui intr-un vas cu fund dublu zaharul, galbenusurile, faina, amidonul si omogenizezi.

  11. Adaugi treptat laptele rece amestecand cu un tel, sa nu faca cocoloase.

  12. Pui vasul pe foc si amesteci continuu pana se ingroasa amestecul si devine ca o budinca legata.Nu te speria cand vezi cocoloase in vas, la fiert,amesteca energic in continuare si se va omogeniza totul.

  13. Mixezi untul spuma impreuna cu zaharul vanilat.

  14. Racesti complet!crema de vanilie , o adaugi peste unt si amesteci usor, usor, pana incorporezi crema.

  15. Pregateste crema de frisca.

  16. Mixeaza smantana cu frisca si cele 2 linguri zahar pana obtii o compozitie legata, pufoasa.

  17. Zaharul ramas caramelizeaza-l intr-un ibric. Adauga peste caramelul fierbinte alunele si amesteca.

  18. Toarna totul pe o hartie pentru copt. Lasa sa se raceasca complet, rupe cu mana bucati si pune-le intr-un tocator.

  19. Mixeaza.

  20. Asambleaza tortul.

  21. Aseaza una dintre foile cu nuca pe un platou, cu foaia deasupra. Tii usor cu varful degetelor de foaie si cu cealalta mana desprinzi usor hartia pentru copt. E mult mai usor sa le manevrezi asa decat desprinse de foaie de la inceput.

  22. Intinzi un sfert din crema de vanilie, apoi un sfert din frisca, apoi presari alune caramelizate.

  23. Procedezi la fel si cu restul foilor , crema si frisca ramase.

  24. Cu ultima parte din crema ungi tortul pe exterior pentru a face priza cu nuca/alunele tocate.

  25. Tapetezi peretii tortului cu nuca tocata iar cu frisca ramasa spritezi cu un posh niste moate deasupra tortului.

  26. Lasi la frigider pentru cel putin 3 ore.


Ei ash! Noi l-am taiat dupa o ora! :-)))))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Egiptean" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

COMENTARII (44)

elucubratiiculinare 1

09.10.2014, 16:33

La multi ani! tortul sigur ca e minunat

tanyapatap 1

23.12.2014, 16:42

Lina24 1

24.12.2015, 09:00

Este foarte delicios si fin L-am preparat si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni si nectarine

de oanapl 5

ieri la 23:12

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl 5

ieri la 19:34

Cartofi franțuzești

de RODIMUR 1

ieri la 16:32