Tort egiptean (de ziua mea)

de lacrimioara in Torturi, 15 Mar 2011 | 2514 vizualizari

 

cum a fost ziua mea de nastere trebuia sa fac ceva dulce si m-am hotarat sa fac ceva gustos. Demult am pus ochi pe reteta asta si am ales tortul acesta care e nemaipomenit de gustos, nu e aratos dar e gustos e super

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 6 albusuri,
  • 6 linguri zahar,
  • 3 linguri faina,
  • 140 nuca macinata( sau alune).

Crema1:

  • 6 galbenusuri,
  • 6 linguri zahar,
  • 340 ml lapte,
  • 2 linguri amidon,
  • 170 grame unt,
  • esenta vanilie.

Crema2:

  • 200 ml frisca lichida,
  • 150 grame zahar,
  • 120 nuci zdrobite.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort egiptean (de ziua mea):

Preparare foi:


albusurile se bat spuma cu zaharul tare dupa care adaugam faina si nucile macinate si coacem foile intr-o tava rotunda.


O ungem cu unt si punem o parte din compozitie; facem 3 foi si le coacem pe rand 15 minute fiecare pana se rumenesc, dupa care le lasam sa se raceasca si ne ocupam de crema 1.


Galbenusurile se amesteca cu faina zaharul si laptele. Punem compozitia la foc mic si amestecam incontinuu pana se ingroasa. O luam de pe foc si o lasam la racit .Frecam untul bine si il incorporam in crema de galbenusuri cand a ajuns la temperatura camerei, putin calduta si amestecam bine


O lasam deoparte si ne ocupam de caramel.


Preparare crema 2:


zaharul se pune la foc si se topeste; cand a devenit caramel il turnam pe hartie ,sau altceva, unsa cu ulei


Dupa ce s-a racit putin il luam si il punem intr-o punga si il zdrobim cu sucitorl.


Batemj frisca si cand s-a intarit punem nuca zdrobita sau alune, cum preferati .Eu am pus de amandoua si zaharul faramitat. Asamblare:punem foaie,o parte din crema 1 si o parte din crema 2,foaie iar crema 1 si apoi crema 2 ,iar foaie si la final la fel crema 1 si 2 Ornam cu nuca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort egiptean (de ziua mea)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

adry88 1

03.06.2011, 11:17

bun bun

Xandrinne 1

05.11.2011, 07:53

E delicios acest tort, l-am facut si eu de mai multe ori.
Imi place cum ti-a iesit!

mihaelar63 1

15.03.2015, 01:11

La multi ani

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort Duet