Tort egiptean "La multi ani 2016"

de Adele in Torturi, 30 Dec 2015 | 2463 vizualizari

 

Am vazut pe aici pe bucataras si azi l-am pus in practica... nu mi-a iesit cine stie ce ca aspect desigur la gust deja nu mai am rabdare doar din gustat din creme si m-am indragostit, o sa incerc sa aduc si poze cu sectiunea.
Va doresc un an nou cat mai frumos, plin de fericire si sanatate, sa petreceti cat mai frumos alaturi de cei dragi voua :X

 

INGREDIENTE

  • Pentru foile de blat: (3 la numar)
  • 2 albusuri
  • 2 linguri cu zahar
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri cu faina
  • 2 linguri cu nuca
  • Pentru crema de vanilie:
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri cu zahar
  • 1 esenta de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri faina
  • 1 cub de unt
  • Pentru crocant de nuca:
  • 100 g nuca
  • 7 linguri cu zahar
  • 10 ml frisca lichida
  • Crema 2:
  • frisca batuta
  • Decor:
  • nuca macinata
  • frisca
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort egiptean "La multi ani 2016":

Se incepe prin pregatirea foilor de blat :se mixeaza albusurile cu putina sare, se adauga zaharul si se continua pana cand devin ca o bezea ,se adauga faina si nuca macinata si s eincorporeaza usor de jos in sus cu o spatola de silicon pana cand compozitia devine omogena. Se pune intr-o tava rotunda si se da la cuptor, preincalzit 180° pana se rumeneste.Se procedeaza la fel si pentru celalalte 2 foi.


Crema de vanilie:


Se pune o oala cu lapte si 3 linguri de zahar pe foc, separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul ramas pana devin spuma, se adauga esenta si faina.Cand laptele se incalzeste se da la o parte,se toarna putin lapte cald peste compozitia de ou si se amesteca repede pana se dizolva ,se toarna din nou totul in oala si se pune pe foc (potrivit) se amesteca in continu pana cand crema devine densa, cand ajunge la consistenta dorirta se da la o prate se pune cubul d eunt si se amesteca energic, se lasa la racit pana la momentul folosiri.


Crocantul de nuca:se pune o tigaie cu zahar la foc, cand da sa se caramelizeze se adauga frisca lichida ,se amesteca putin si se pun nucile, caramelul obtinut se intinde pe o foaie de hartie de copt, se lasa la racit ,dupa care se taie in bucati mai mici s epune in robot si se mixeaza.


Se pune pe platou prima foaie, se asaza primul strat de crema de vanilie, se pune si al doilea strat de frisca (eu am folosit saca posh si mia fost mult mai usor) se presoara crocantul de nuca, dupa care se pune al doile blat se continua cu crema de vanilie si frisca, se presara crocantul de caramel si nuca si se aseaza ultimul blat.Se preseaza usor se pune putina crema pe margini dupa care se da la rece macar o ora. Dupa care se decoreaza dupa bunul plac.


La multi ani 2016 !

 

TIPS-URI

1

Sper ca in anul care vine sa am mai multa inspiratie la decorat :P

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort egiptean "La multi ani 2016"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

mihaelar63 1

11.01.2016, 13:09

Bun tre'sa fie

Adele 1

11.01.2016, 13:33

Miha bun a fost

-Licurici- 1

14.01.2016, 11:12

Tare bun!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!