Tort Egiptean si 4 ani de Bucataras.ro! <3

de deyutzky in Torturi, 5 Ian 2015 | 16732 vizualizari

 

Un tort exceptional pe care il aveam in plan de mult timp, insa l-am pus pe lista de sarbatori si a avut un mare succes.

 

INGREDIENTE

  • Blat (3 foi):
  • 6 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 40 g nuci macinate
  • Crema de galbenusuri:
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 3 linguri de amidon
  • 340 ml lapte
  • 170 g unt moale, la temperatura camerei
  • 2 linguri zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • Crema de frisca si caramel:
  • 200 g zahar
  • 120 g miez de nuca
  • 200 ml frisca lichida
  • pentru decor 140 g nuca maruntita
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Egiptean si 4 ani de Bucataras.ro! <3:

Crema de galbenusuri:


Am inceput cu prepararea cremei de galbenusuri pentru a avea timp sa se raceasca.


Amestecam intr-o craticioara galbenusurile cu zaharul si amidonul. Adaugam treptat laptele si amesteca cu un tel. Dam oala pe foc mic si amestecam pana cand compozitia se ingroasa. La final se adauga esenta de vanilie, apoi se lasa la racit. Acoperim crema cu folie alimentara pentru nu se forma acea crusta deasupra.


Pana cand crema se raceste de ocupam de blaturi.


Blat:


Mixam albusurile spuma si adaugam zaharul treptat continuand sa mixam.


Punem faina si nucile macinate si amestecam usor(compozitia trebuie sa ramana pufoasa).


Impartim compozitia in 3 parti egale si coacem 3 foi. Punem prima parte din compozitie intr-o tava cu diam de 24cm tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aprox.10-15 min pana cand se rumeneste putin. Procedam la fel si cu celelalte 2 foi si le lasam la racit.


Dupa ce crema de galbenusuri s-a racit complet, intr-un vas separat mixam untul cu zaharul pudra si il adaugam treptat in crema de galbenusuri. Ne folosim de mixer pentru a incorpora untul in crema.


Crema de frisca si caramel:


Punem zaharul intr-o cratita si o dam pe foc mic pana cand acesta se caramelizeaza.


Cand zaharul este topit complet adaugam nuca si amestecam, apoi turnam imediat pe o bucata de hartie de copt si lasam la racit.


Dupa ce nucile caramelizate s-au racit, le zdrobim cu un sucitor apoi le punem in robot si le maruntim. Mixam bine frisca si o amestecam cu nucile caramelizate. Asamblare: Punem pe un platou un blat de tort, adaugam un strat din crema de vanilie si un strat din cea de frisca si caramel. Lasam deoparte cateva linguri din crema de vanilie pentru a imbraca tortul. Continuam asa pana cand terminam blaturile si cremele(mai putem pastra din crema de vanilie sau putina frisca pentru decor). La final imbracam tortul cu nuca maruntita(coapta putin in cuptor) si il ornam dupa plac.


Il lasam la frigider pentru minim 2 ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Egiptean si 4 ani de Bucataras.ro! <3" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

anysymao 1

13.01.2015, 22:27

LA MULTI ANI ARATĂ FOARTE BINE SI CU SIGURANTĂ ESTE SI F GUSTOS

Lina24 1

21.01.2016, 12:30

deyutzky 1

21.01.2016, 13:12

Va multumesc mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Tort egiptean