Tort Egiptean si 4 ani de Bucataras.ro! <3

de deyutzky in Torturi, 5 Ian 2015 | 16142 vizualizari

 

Un tort exceptional pe care il aveam in plan de mult timp, insa l-am pus pe lista de sarbatori si a avut un mare succes.

 

INGREDIENTE

  • Blat (3 foi):
  • 6 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 40 g nuci macinate
  • Crema de galbenusuri:
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 3 linguri de amidon
  • 340 ml lapte
  • 170 g unt moale, la temperatura camerei
  • 2 linguri zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • Crema de frisca si caramel:
  • 200 g zahar
  • 120 g miez de nuca
  • 200 ml frisca lichida
  • pentru decor 140 g nuca maruntita
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Egiptean si 4 ani de Bucataras.ro! <3:

Crema de galbenusuri:

Am inceput cu prepararea cremei de galbenusuri pentru a avea timp sa se raceasca.

Amestecam intr-o craticioara galbenusurile cu zaharul si amidonul. Adaugam treptat laptele si amesteca cu un tel. Dam oala pe foc mic si amestecam pana cand compozitia se ingroasa. La final se adauga esenta de vanilie, apoi se lasa la racit. Acoperim crema cu folie alimentara pentru  nu se forma acea crusta deasupra.

Pana cand crema se raceste de ocupam de blaturi.

Blat:

Mixam albusurile spuma si adaugam zaharul treptat continuand sa mixam.

Punem faina si nucile macinate si amestecam usor(compozitia trebuie sa ramana pufoasa).

Impartim compozitia in 3 parti egale si coacem 3 foi. Punem prima parte din compozitie intr-o tava cu diam de 24cm tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aprox.10-15 min pana cand se rumeneste putin. Procedam la fel si cu celelalte 2 foi si le lasam la racit.

Dupa ce crema de galbenusuri s-a racit complet, intr-un vas separat mixam untul cu zaharul pudra si il adaugam treptat in crema de galbenusuri. Ne folosim de mixer pentru a incorpora untul in crema.

Crema de frisca si caramel:

Punem zaharul intr-o cratita si o dam pe foc mic pana cand acesta se caramelizeaza.

Cand zaharul este topit complet adaugam nuca si amestecam, apoi turnam imediat pe o bucata de hartie de copt si lasam la racit.

Dupa ce nucile caramelizate s-au racit, le zdrobim cu un sucitor apoi le punem in robot si le maruntim. Mixam bine frisca si o amestecam cu nucile caramelizate. Asamblare: Punem pe un platou un blat de tort, adaugam un strat din crema de vanilie si un strat din cea de frisca si caramel. Lasam deoparte cateva linguri din crema de vanilie pentru a imbraca tortul. Continuam asa pana cand terminam blaturile si cremele(mai putem pastra din crema de vanilie sau putina frisca pentru decor).  La final imbracam tortul cu nuca maruntita(coapta putin in cuptor) si il ornam dupa plac.

Il lasam la frigider pentru minim 2 ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Egiptean si 4 ani de Bucataras.ro! <3" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

anysymao 1

13.01.2015, 22:27

LA MULTI ANI ARATĂ FOARTE BINE SI CU SIGURANTĂ ESTE SI F GUSTOS

Lina24 1

21.01.2016, 12:30

deyutzky 1

21.01.2016, 13:12

Va multumesc mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10850 puncte

Rux

Rux 9

10120 puncte

mirela0911

5400 puncte

Constelatialeu

4600 puncte

diaconta

4210 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!