Tort Ema

de Constelatialeu in Torturi, 11 Dec 2015 | 3211 vizualizari

 

Mos Craciun ti-am adus si-un tort, am vrut eu sa fac ceva frumos dar nu prea mi-a iesit, poate data viitoare exersez mai mult... in fine,pana la urma gustul conteaza...

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri nuca macinata
  • 3 linguri faina
  • Sirop
  • 150 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • 1 fiola esenta rom
  • Crema
  • 400 g crema fineti
  • 200 g unt cu 70% grasime
  • 100 g smantana dulce 40% grasime
  • 2 galbenusuri
  • Decor bada de ciocolata
  • 200 g ciocolata alba Schogetten
  • drajeuri colorate
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Ema:

Blat: Am pregatit blatul cu o zi inainte pentru ca se taie mai bine a doua zi, asta cand nu esti presat de timp.Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine. Galbenusurile cu zaharul le-am frecat pana ce zaharul s-a topit, apoi am adaugat nuca macinata si faina, am omogenizat. Am incorporat albusul batut spuma avand grija sa amestec de jos in sus cu miscari lente. Am tapetat cu hartie de copt o forma de tort cu diametrul de 18 cm si am turnat compozitia in forma, am dat forma la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii, se stinge focul la cuptor si se lasa usa cuptorului intredeschisa sa se raceasca bine blatul. A doua zi se taie in 4.

Sirop: Apa cu zaharul pe foc sa dea in 2-3 clocote, se stinge focul si se adauga esenta de rom. Se lasa la racit.

Crema: Untul la temperatura camerei se amesteca cu smantana si galbenusurile apoi se adauga crema fineti, mixam pana obtinem o crema spumoasa.

Decor : Pe o folie cu bule, taiata la dimensiunea blatului, am taiat-o in colturi, presaram drajeuri colorate si apoi intindem ciocolata topita, lasam sa se raceasca suficient cat sa nu curga si imbracam tortul cu ea, trebui lucrat cu rabdare si atentie, nu mi-a iesit chiar  cum am vrut, dar nici catastrofa nu-i, se putea si mai rau..

Asamblare: Pe o farfurie asezam prima foaie de blat o insiropam intindem crema, apoi foaia a doua,insiropam iar crema, foaia a treia, insiropam, intindem crema, ultima foaie insiropata si apoi imbracam tortul in crema, suficient de multa ca sa se poate lipi banda de ciocolata. Apoi lipim banda cum am explicat mai sus, dam tortul la congelator, dupa ce se intareste bine ciocolata scoatem tortul si dezlipm banda de folie.....cam asta-i toata treaba....

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Ema" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat Mos Craciun