Tort Ema

de Constelatialeu in Torturi, 11 Dec 2015 | 1317 vizualizari

 

Mos Craciun ti-am adus si-un tort, am vrut eu sa fac ceva frumos dar nu prea mi-a iesit, poate data viitoare exersez mai mult... in fine,pana la urma gustul conteaza...

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri nuca macinata
  • 3 linguri faina
  • Sirop
  • 150 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • 1 fiola esenta rom
  • Crema
  • 400 g crema fineti
  • 200 g unt cu 70% grasime
  • 100 g smantana dulce 40% grasime
  • 2 galbenusuri
  • Decor bada de ciocolata
  • 200 g ciocolata alba Schogetten
  • drajeuri colorate
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Ema:

Blat: Am pregatit blatul cu o zi inainte pentru ca se taie mai bine a doua zi, asta cand nu esti presat de timp.Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine. Galbenusurile cu zaharul le-am frecat pana ce zaharul s-a topit, apoi am adaugat nuca macinata si faina, am omogenizat. Am incorporat albusul batut spuma avand grija sa amestec de jos in sus cu miscari lente. Am tapetat cu hartie de copt o forma de tort cu diametrul de 18 cm si am turnat compozitia in forma, am dat forma la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii, se stinge focul la cuptor si se lasa usa cuptorului intredeschisa sa se raceasca bine blatul. A doua zi se taie in 4.


Sirop: Apa cu zaharul pe foc sa dea in 2-3 clocote, se stinge focul si se adauga esenta de rom. Se lasa la racit.


Crema: Untul la temperatura camerei se amesteca cu smantana si galbenusurile apoi se adauga crema fineti, mixam pana obtinem o crema spumoasa.


Decor : Pe o folie cu bule, taiata la dimensiunea blatului, am taiat-o in colturi, presaram drajeuri colorate si apoi intindem ciocolata topita, lasam sa se raceasca suficient cat sa nu curga si imbracam tortul cu ea, trebui lucrat cu rabdare si atentie, nu mi-a iesit chiar cum am vrut, dar nici catastrofa nu-i, se putea si mai rau..


Asamblare: Pe o farfurie asezam prima foaie de blat o insiropam intindem crema, apoi foaia a doua,insiropam iar crema, foaia a treia, insiropam, intindem crema, ultima foaie insiropata si apoi imbracam tortul in crema, suficient de multa ca sa se poate lipi banda de ciocolata. Apoi lipim banda cum am explicat mai sus, dam tortul la congelator, dupa ce se intareste bine ciocolata scoatem tortul si dezlipm banda de folie.....cam asta-i toata treaba....

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Ema" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Xandrinne 1

12.12.2015, 13:01

Ela68 1

12.12.2015, 15:19

foarte bun, crema este extra

Andra_Constantinescu 1

13.12.2015, 23:16

Foarte bun si frumos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de biscuiti fara coacere