Tort etajat cu kiwi

de nadina73 in Torturi, 19 Ian 2011 | 6058 vizualizari

 

Un tort simplu,rapid si foarte bun .

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 9 linguri faina
  • 9 linguri de zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 1,5 kg frisca
  • 6 intaritoare de frisca
  • 8 linguri de zahar
  • 3-4 kiwi
  • Decor:
  • 1-2  kiwi
  • fructe rodiii
  • frisca
  • bombonele
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • 1 fiola esenta de rom
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort etajat cu kiwi:

BLAT:


Se bat albusurile bine, se pune zaharul si se mai bate putin. Se adauga galbenusurile, se amesteca usor cu o spatula. Se pune faina, cacaoa si praful de copt cernute. Se amesteca usor toate cu o spatula si se pune compozitia in 2 forme rotunde cu dimensiuni diferite ,se tapeteaza cu hartie de copt. Se coace 20-25 minute la 170 grade. Cand blaturile sunt coapte, se lasa la racit , dupa care se taie fiecare in 2.



Crema:



Se bate bine frisca cu zaharul si intaritorul(se pun la inceput ,atat intaritorul cat si frisca).



Sirop:



Se caramelizeaza 3 linguri de zahar, se stinge cu apa. Cand siropul e rece se pune esenta de rom. Se insiropeaza blaturile.



ASAMBLARE TORT:


Se ia un blat, cel cu dimensiunea mai mare, se insiropeaza se pune frisca batuta 4-5 linguri, se niveleaza frisca, se aseaza feliute de kiwi, se pune din nou frisca 4-5 linguri. Se pune blatul al doilea din aceasi marime, se insiropeaza bine se pune frisca. Se pune blatul cu dimnesiunea mai mica, se insiropeaza, se pune frisca, kiwi din nou frisca si ultimul blat.



Se imbraca tortul cu frisca, se decoreaza cu feliute de kiwi si fructe rodii si bombonele argintii,aurii. Un tort nu foarte dulce, dar super super bun, merita incercat



Au papat piticii mei...pe rupte, mai ales ca lui Dragos nu-i plac toturile cele foarte dulci, pe cand Rares e innebunit dupa ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort etajat cu kiwi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

kamy 1

20.01.2011, 19:25

cismaru_nicoleta 1

21.01.2011, 10:23

Cum arata Doamne...e spectaculos...vreau o portieeeeeeeeee

cismaru_nicoleta 1

21.01.2011, 10:26

Sa-ti traiasc a piticii,sa le dea Bunul Dumnezeu multe bucurii si sanatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cupola cu vanilie si caramel