Tort exotic

de Roda in Torturi, 8 Mai 2009 | 3459 vizualizari

 

Este un tort fin, delicios si se preteaza la marile sarbatori.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua,
  • 100g zahar +5 linguri,
  • 1 praf de vanilie,
  • 100g.faina,
  • 2 linguri amidon alimentar,
  • 1 praf de copt,8 foi de gelatina sau 24g.gelatina incolora,
  • 1 cutie compot de mango,
  • 200g.frisca,
  • 300g.iaurt  cu gust de vanilie,
  • 300g.iaurt natur,
  • 6 foi sau 18g. gelatina rosie,
  • 1 rodie,
  • 4 linguri sirop de rodie sau de zmeura,
  • 6 linguri cocos ras,
  • 1 mango proaspat,
  • 1 buc.carambola(fruct in forma de stea);
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort exotic:

1.Se separa ouale.Albusurile se bat spuma cu 3 linguri de apa rece.Se adauga, in ploaie, 100g. zahar, apoi galbenusurile ,faina amestecata cu praful de copt si amidonul alimentar.


2.Se tapeteaza cu hartie de copt o forma de 26 cm., se toarna compozitia si se coace 20-25 minute, la 175*C.


2.Se scurg de suc fructele de mango,iar frisca se bate spuma.Cele doua sortimente de iaurt se amesteca si se adauga 5 linguri de zahar.Gelatina incolora se dizolva potrivit instructiunilor de pe pachet si se incorporeaza in iaurt,care se amesteca cu frisca batuta si cu fructele de mango taiate cubulete.


3.Se scoate blatul din forma ,se ia hartia de copt si se pune inapoi in forma.Se insiropeaza cu sucul din compot, se pune crema , se netezeste si se pune la rece , in frigider, pentru 1 ora.


4.Se taie rodia in doua si se scot semintele.Se pun semintele intr-un bol.Sucul de rodie se amesteca cu 4 linguri sirop de rodie , se mai adauga apa in asa fel incat sa se obtina 5 dl. de suc si se pune la fiert.Se dizolva gelatina rosie in putina apa rece ,apoi se fierbe in sirop.Se ia de pe foc, se lasa sa se racoreasca si apoi se pune pentru 1 ora in frigider.


5.Se scoate tortul din forma, se aseaza pe un platou si se presara cocos ras pe margini.Deasupra se pune compozitia cu gelatina rosie si se orneaza cu seminte de rodie, felii de mango si stelute de carambola.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort exotic" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Roda 1

12.05.2009, 23:37

Si fiindca nu se vede bine ,o voi sterge;cand voi reusi sa clarific imaginea, o voi posta din nou.

Rodie 1

07.10.2010, 23:14

multumesc dereteta, a iesit excelent!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

13110 puncte

RODIMUR

12670 puncte

Camelya

11120 puncte

Rocsi

6270 puncte

Oana

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort mascarpone