Tort fantezie cu kiwi

de bursulica in Torturi, 19 Mar 2012 | 4897 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 200 gr. biscuiti
  • 100 gr. unt topit
  • Crema alba de branza:
  • 400 gr. branza dulce
  • 300 gr. frisca
  • 120 gr. zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 pliculet de gelatina
  • Aspic de kiwi:
  • 1200 gr. kiwi
  • 250 gr. zahar
  • 2 pliculete de gelatina
  • Ornat:
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort fantezie cu kiwi:

Avem nevoie de o forma de tort cu margine detasabila.

Blatul: zdrobim biscuitii si le amestecam cu untul topit. Asezam compozitia in tava.

Crema alba de branza: amestecam branza de vaci cu frisca, zaharul, zeama de lamaie si gelatina.

Aspic de kiwi: curatam kiwi-ul, il pisam sau il dam prin robot, il punem la fiert la foc mic impreuna cu zaharul. Cand este racit aspic-ul adaugam cele doua pliculete de gelatina si-l turnam peste crema de branza. Il ornam cu frisca.

Branza o asezam peste biscuiti in asa fel incat sa obtinem un cuib, deoarece aici va trebui sa turnam aspik-ul de kiwi si laturile din branza il vor sustine.

Pentru a pregati gelatina, trebuie sa respectam reteta de pe pliculet.

Lasam tortul in forma cu margine detasabila pana a doua zi, de preferat la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort fantezie cu kiwi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

oana_pisicutza16 1

19.03.2012, 18:54

foarte bun tortul

Rocsi 1

19.03.2012, 18:55

si eu iau o feliuta!!

MIUTA 1

21.03.2012, 13:42

Foarte bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu capsuni si kiwi