Tort fantezie cu kiwi

de bursulica in Torturi, 19 Mar 2012 | 1920 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 200 gr. biscuiti
  • 100 gr. unt topit
  • Crema alba de branza:
  • 400 gr. branza dulce
  • 300 gr. frisca
  • 120 gr. zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 pliculet de gelatina
  • Aspic de kiwi:
  • 1200 gr. kiwi
  • 250 gr. zahar
  • 2 pliculete de gelatina
  • Ornat:
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort fantezie cu kiwi:

Avem nevoie de o forma de tort cu margine detasabila.

Blatul: zdrobim biscuitii si le amestecam cu untul topit. Asezam compozitia in tava.

Crema alba de branza: amestecam branza de vaci cu frisca, zaharul, zeama de lamaie si gelatina.

Aspic de kiwi: curatam kiwi-ul, il pisam sau il dam prin robot, il punem la fiert la foc mic impreuna cu zaharul. Cand este racit aspic-ul adaugam cele doua pliculete de gelatina si-l turnam peste crema de branza. Il ornam cu frisca.

Branza o asezam peste biscuiti in asa fel incat sa obtinem un cuib, deoarece aici va trebui sa turnam aspik-ul de kiwi si laturile din branza il vor sustine.

Pentru a pregati gelatina, trebuie sa respectam reteta de pe pliculet.

Lasam tortul in forma cu margine detasabila pana a doua zi, de preferat la frigider.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort fantezie cu kiwi-0
Tort fantezie cu kiwi-1
Tort fantezie cu kiwi-2
Tort fantezie cu kiwi-3
Tort fantezie cu kiwi-4

COMENTARII (19)

oana_pisicutza16

oana_pisicutza16 1

19.03.2012, 18:54

foarte bun tortul

Rocsi

Rocsi 1

19.03.2012, 18:55

si eu iau o feliuta!!

MIUTA

MIUTA 1

21.03.2012, 13:42

Foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!