Tort fluturas

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 27 Noi 2010 | 4682 vizualizari

 

astazi fina mea draga implineste frumoasa varsta de 22 de ani, cu aceasta ocazie i-am facut acest tort din tot sufletul.LA MULTI ANI DRAGA MEAI!!!!

 

INGREDIENTE

pt blat:

  • 2 oua
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingura de ulei
  • 2 linguri de apa
  • esenta de vanilie
  • un praf de copt

pt crema:

  • 2 ouă
  • 2 linguri de zahăr
  • 2 linguri de făină
  • 200 ml apa
  • 2 linguri de smântână
  • 1 plic gelatină
  • esenta de vanilie
  • 350 ml frisca lichida
  • 2 banane
  • 2 portocale
  • kiwi
  • stafide

Pt ornat:

  • frisca
  • kiwi
  • portocala
  • pufuleti imbracatiin ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort fluturas:

Mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam faina, apa, smantana.


Punem la foc meci si amestecam continuu, pebtru a nu se prinde, pana se ingroasa crema si dam la racit.


Intre timp facem blatul astfel:


Separam alabusurile de galbenus, le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile, unul cate unul, uleiul, apa, faina, praful de copt, esenta de vanilie si omogenizam bine compozitia. Tapetam o forma pt copt cu hartie de copt, turnam compozitia in ea si o dam la cuptor pentru app. 15-20 de minute.


Cand crema incepe sa se raceasca pregatim gelatina conform instrucxtiuniloe de pe pachet si o turnam in fir subtire peste crema.


Mixam frisca si amestecam cu crema, omogenizam bine.


Taiem blatul pe jumatate si intoarcem spate in spate formand astefl aripioarele( vezi foto), dupa care il insiropam si punem un strat decrema, fructe taiate cubulete, alt strat de crema, fructe si inca un strat de crema.


Ornam cu frisca si fructe.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort fluturas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Dana Cristea - pusikmea 1

28.11.2010, 07:59

fetelor va multumesc din suflet

MotanLaOale 1

29.11.2010, 15:22

super

Dana Cristea - pusikmea 1

29.11.2010, 15:36

ms

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă reinterpretata