Tort fluture

de Criss in Torturi, 24 Noi 2010 | 6106 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • -6 oua
  • 8 linguri zahar
  • -2 linguri apa
  • -2 linguri ulei
  • -6 linguri faina
  • -3 linguri cacao
  • -1 praf de copt
  • Crema:
  • -400 ml frisca (crema patiserie)
  • -3 linguri crema finetti
  • Pentru uns blatul,
  • 1/2 borcan dulceata de visine.
  • -500 g visine din congelator
  • Pentru insiropat blatul:
  • -sucul de la visine
  • -zahar-apa-visinata Pentru decorat: -200 ml frisca -100 g ciocolata -visine
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort fluture:

Blatul:


Galbenusurile se amesteca cu zaharul, apa, uleiul si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Albusurile se bat spuma tare. Faina se amesteca cu praful de copt si cacao. Peste compozitia de galbenusuri se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt si albusurile batute spuma tare. Blatul se coace pana trece testul cu scobitoarea.


Crema:


Se bate frisca, se adauga cele 3 linguri finetti.


Blatul se taie in doua, se insiropeaza, se unge cu gemul de visine, se pune crema, aproximativ 2/3 parte din crema, se pun din loc in loc visinele scurse, se acopera cu cel de-al doile blat insiropat si uns cu crema.


Se taie in doua si se transfera pe un platou, dandu-i-se forma unui fluture, se acopera cu frisca si se orneaza dupa imaginatie. Eu am ornat cu niste aveline din frisca, cu visine si figurine din ciocolata topita.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort fluture" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Hair Clipper 41mm

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Criss 1

28.11.2010, 11:23

Multumesc Cristina. Mai am mult de invatat si de exersat. Recunosc ca pana acum n-am acordat o asa mare importanta aspectului.

marcela1979 1

28.11.2010, 11:36

felia din ultima poza e a mea,nu?

Criss 1

29.11.2010, 09:39

Cu siguranta e a ta, Carla.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pui cu sunca si mozzarella
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Sacher