Tort Gabriela

de giorgi in Prajituri, 31 Dec 2011 | 5823 vizualizari

 

Pentru ca reteta de la tortul asta fatos este luat de la o Gabriela (gabriela.cara) m-am gandit sa-i dau numele.
http://giorgig.blogspot.com/2011/12/tort-gabriela.html

La multi ani!

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:
  • 2oua
  • 125 gr zahar
  • coaja si esenta de lamaie
  • 50 gr faina
  • 50 gr amidon
  • 1 lingurita de praf copt
  • 1 lingura cu varf fulgi cocos
  • suc natural portocale si esenta portocale pentru insirpoat blatul
Ingrediente crema Ganache
  • 250 gr ciocolata alba
  • 300 ml frisca lichida
  • 100 g alune crude macinate grosier si prajite (putem inlocui cu nuci prajite daca dorim)
  • 3 grame gelatina
Ingrediente crema Limette
  • 400 gr iaurt
  • 80 gr zahar 
  • coaja si sucul de la o limette
  • 150 ml frisca lichida
  • 10 gr gelatina
  • 5-6 biscuiti cu bucatele de ciocolata
  • compot de fructe
 Ornament:Jeleu de portocale:
  • 250 ml suc natural de portocale
  • 2 linguri zahar
  • 10 grame gelatina
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Gabriela:

Blatul:Ouale se mixeaza cu zaharul si doua linguri de apa fierbinte pana se fac crema.Se adauga coaja si esenta de lamaie.
Faina se pune peste amidon ,li se alatura si praful de copt si se cern peste crema de oua.Se adauga si fulgii de cocos.
Compozitia de tort se toarna intr-o forma de tort sau cratita (nu prea mare) tapetata cu hartie de copt.Se coace la aprox.180 de grade ,cam 25 minute.Se scoate si se lasa sa se raceasca .Se taie in doua.Recomandabil ar fi un cutit zimtat dar eu am reusit si cu un cutit normal ,mare ,dar e un cutit de dar,meserias!


Prajim nucile .


Blatul arata asa...spongios!


Biscuitii ii fac bucatele.Tai blatul cu meseriasul.


Pentru crema Ganache:
-mixez frisca pana devine spumoasapun ciocolata alba cu 1/2 frisca lichida la topit ,pe baie marina si amestec pana se topeste ciocolata.
-gelatina o hidratez in compot
-pun gelatina in crema cu ciocolata alba care e fierbinte ,luata de pe foc.


Incorporez si cealalta jumatate de frisca


Pun nucile sau alunele putin prajite si zdrobite .


Pe un platou pun prima foaie de blat,insiropez cu sirop natural de portocale si esenta de portocale.Pun crema.


Pun si al doilea blat pe care il insiropam tot cu suc natural de portocala si esenta de portocala.Incercuim totul cu un inel inalt facut din hartie de copt.
Dam la frigider pana facem cea de-a doua crema.
Crema de Limette
Se amesteca iaurtul cu zaharul ,coaja si sucul de la limette.
Gelatina hidratata in compot se pune (vasul) cu fundul in alt vas cu apa fiarta(nu pe foc) pana se topeste.Se pune in crema de iaurt cu prudenta,adica...se ia din crema de iaurt cate o lingura si se amesteca cu gelatina calda ,apoi se incorporeaza totul una in alta.Se lasa la rece cam un sfert de ora apoi se incorporeaza frisca batuta tare ,spuma.
Punem peste blat si dam iar la frigider pentru cateva ore,2-3 ore sa se intareasca bine.Glazura :
Sucul de portocale se pune pe foc cu zaharul pana se topeste (zaharul).Gelatina se hidrateaza cu compot de fructe si se adauga in sucul fierbinte luat de pe foc.Se amesteca mereu.Cand se raceste si prinde o usoara consistenta se toarna peste tort.Se da iar la frigider pana se intareste.


Dupa ce s-a intarit facem decoratiunile dorite.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Gabriela" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

MIUTA 1

02.01.2012, 23:57

Wauuu,ce bine arata
La multi ani!!!

Lau 1

03.01.2012, 14:32

la multi ani

giorgi 1

06.01.2012, 12:02

La multi ani!!!Un An Nou plin de bucurii ,cu bine si sanatate.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura desteapta

de oanapl 5

ieri la 21:50

Prăjitură cu cremă de brânză

de oanapl 5

ieri la 21:42

Supă cremă de cartofi cu fructe de mare

ieri la 20:41

Tiramisu

de ancutsa 5

ieri la 20:11

Salata cu dovlecei la gratar si ton

de Rocsi 9

ieri la 19:48

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu fructe de padure