Tort ganache

de oana_d in Torturi, 15 Apr 2013 | 5340 vizualizari

 

Un tort ciocolatos si gustos

 

INGREDIENTE

  • un blat de tort de tip negresă sau pandișpan cu multă cacao,
  • 500 g frișcă bătută,
  • 2 ciocolate cu peste 65% cacao,
  • 300 g zahar,
  • 300 ml apă,
  • o fiolă de esență de rom,
  • decoruri,
  • 2 lingurițe pline cu unt.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ganache:

Crema: frișca se mixează la viteza 2 sau 3 cu o ciocolată topită într-o linguriță de unt și eventual 3 linguri de apă (depinde de conținutul ei în cacao: dacă are mai multă cacao, trebuie și apă, altfel se întărește prea mult). Topitura trebuie să fie bine răcorită, dar totuși încă fluidă, și se toarnă câte puțin, în fir subțire, în frișcă. Va ieși o cremă mai moale, chiar dacă stă la rece, dar așa este crema ganache. Însă nu va curge pe lângă tort.


Siropul: zahărul se pune la ars într-un ibric de 1 litru, pe foc mic. Se lasă ca zahărul de la fundul ibricului să devină maro deschis (un strat de maxim 1 cm de zahăr ars este de ajuns), apoi se adaugă apa și se lasă la foc moale până când începe să fiarbă. Din când în când încercați cu o lingură dacă mai sunt bucățele de zahăr ars lipite de fundul ibricului. Când siropul este fiert și tot zahărul e dizolvat, se lasă la răcorit, apoi se adaugă esența de rom.


Un blat se pune pe un platou rotund (de preferință cu un diametru cu minim 2-3 cm mai mare decât forma de tort) și se însiropează. Apoi așezați inelul formei de tort în jurul blatului, perfect închis. Puneți jumătate din cremă și nivelați. Așezați al doilea blat, însiropați și turnați restul de cremă, nivelând cu o spatulă. Pe deasupra se toarnă o glazură caldă făcută din a doua ciocolată, topită în a doua linguriță de unt. Nivelați rapid cu o spatulă sau un cuțit cu lama lată. Dați la rece măcar 4-5 ore.


Înainte de a servi, scoateți inelul de la forma de tort, uniformizați crema de pe lateral, ornați după dorință (eu am folosit ornamente din comerț) și serviți.


 

TIPS-URI

1

nu sunt

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ganache" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

oana_d 1

16.04.2013, 07:56

Multumesc!

diana_k 1

16.04.2013, 09:04

o bunatate de tort, imi place

Krystyan Trendy 1

02.12.2013, 07:13

delicios tort

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu ganache