Tort Ganache-Tortul Andreei.

de ionela2682 in Torturi, 10 Dec 2011 | 3594 vizualizari

 

Dupa reteta http://www.joyofbaking.com/ganache.html va prezint un tort ce s-a vrut o surpriza pentru nepotica mea.

 

INGREDIENTE

ingrediente pentru blat:

  • 6 oua
  • 6 lg faina
  • 6 g zahar
  • 6 lg ulei
  • 1 lingura de ness

Sirop

  • 2 cani apa 
  • 4-5 lg zahar caramelizat

Crema Ganache

  • 220 grame ciocolata amaruie
  • 180 ml frisca lichida
  • 30 grame unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Ganache-Tortul Andreei.:

Blatul identic ca mod de preparare si ingrediente ca si cel de la http://www.bucataras.ro/retete/tort-cu-ciocolata-27538.html


Blatul:


-peste albusurile batute spuma adaugam zaharul,mixam pana se topeste complet


-adaugam faina si omogenizam


-galbenusurile le frecam cu uleiul si le adaugam in compozitie


-adaugam i lingurita de ness pentru gust si culoare


-omogenizam bine si turnam in tava de tort de 26 cm,uns cu ulei si tapetata cu faina sau cu hartie de copt


-coacem pentru 30-40 min sau pana trece testul scobitorii.


-scoatem din tava,asezam pe un gratar si -l lasam sa se raceasca.


(indicat ar fi sa pregatiti blatul cu o zi inainte)


Crema Ganache:


-in frisca lichida putin incalzita dizolvam ciocoolata si untul


-mixam bine pana cand obtinem o spuma tare.


Siropul


-peste zaharul ars adaugam 2 cani apa calda (atentie la bulbuci)


-lasam sa se dizolve si sa se raceasca totodata


Asamblare


-prima foaie de blat ,insiropata,crema=>a doua foaie de blat insiropata ,crema=>a treia foaie de blat


-imbracam tortul in aceeasi crema si decoram dupa preferinta.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Ganache-Tortul Andreei." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

ionela2682 1

17.12.2011, 18:13

audrey
17.12.2011, 14:03

Cat zahar e in blat?
6 linguri de zahar sunt in blat!

ionela2682 1

17.12.2011, 18:14

va multumesc tuturor pentru uraril si cuvintele frumoase!!!

Sylvia 1

20.12.2011, 21:04

excelenta realizare ! La multi ani !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Buchet de trandafiri