Tort Hamburger

de gamilici in Torturi, 23 Mar 2012 | 3759 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat "paine" :

  • 12 oua
  • 12 lg zahar
  • 12 lg faina
  • 1 praf copt

"Carnea" :

  • 6 albusuri
  • 340 zahar pudra
  • 200 g cocos
  • 3 linguri cacao

Crema :

  • 250 gr mascarpone
  • 400 gr nutella
  • 100 ml frisca lichida

Sirop 1 cana apa + 4 lg zahar Decor :

  • 100 ml frisca
  • Colorant verde si galben
  • Pachet 3 culori martipan (rosu,galben, verde)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Hamburger:

Blat paine


Se face un blat din ingrediente.Se imparte in 2. O parte se coace intr-o forma rotunda,iar a doua intr-o forma cu bolta (eu am folosit capacul de la o tigaie).


"Carnea"


Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul, se omogenizeaza, apoi se adauga cocosul si cacaoa.Se coace 15 min. in aceeasi forma rotunda.


Crema


Se omogeneizeaza toate ingredientele pana crema prinde consistenta.


Sirop


Pe foc, se topeste zaharul in apa si se lasa deoparte la racit.


Decor


O mare parte din frisca batuta o coloram cu verde, cealalta cu galben.


Din martipanul rosu facem forme rotunde pentru rosii, din cel galben patrate pentru cascaval, iar din cel verde facem masline.(optional maslinele).


(am optat pentru masline fiindca pachetul de martipan venea in 3 culori)


Asamblare


Intai punem blatul "paine" drept, insiropam, adaugam crema, "carnea" si din nou crema. Adaugam bucatile de rosii si cascaval si facem salata din frisca verde. Insiropam blatul "paine" cu bolta si il asezam deasupra. Cu frisca galbena facem punctulete de susan.


Aranjam maslinele in jurul "hamburgher-ului".

 

TIPS-URI

1

Iasa in jur de 8kg de tort.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Hamburger" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Sim0na 1

24.03.2012, 19:39

Super arata!

Ubulika 1

25.03.2012, 17:07

exceptional!!!!

bucatarimcudiana 1

27.03.2012, 15:57

wooooooooooooooaw

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Varza calita
  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti cu branza, cacao si scortisoara