Tort Hamburger

de gamilici in Torturi, 23 Mar 2012 | 3029 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat "paine" :

  • 12 oua
  • 12 lg zahar
  • 12 lg faina
  • 1 praf copt

"Carnea" :

  • 6 albusuri
  • 340 zahar pudra
  • 200 g cocos
  • 3 linguri cacao

Crema :

  • 250 gr mascarpone
  • 400 gr nutella
  • 100 ml frisca lichida

Sirop 1 cana apa + 4 lg zahar Decor :

  • 100 ml frisca
  • Colorant verde si galben
  • Pachet 3 culori martipan (rosu,galben, verde)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Hamburger:

Blat paine

Se face un blat din ingrediente.Se imparte in 2. O parte se coace intr-o forma rotunda,iar a doua intr-o forma cu bolta (eu am folosit capacul de la o tigaie).

"Carnea"

Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul, se omogenizeaza, apoi se adauga cocosul si cacaoa.Se coace 15 min. in aceeasi forma rotunda.

Crema

Se omogeneizeaza toate ingredientele pana crema prinde consistenta.

Sirop

Pe foc, se topeste zaharul in apa si se lasa deoparte la racit.

Decor

O mare parte din frisca batuta o coloram cu verde, cealalta cu galben.

Din martipanul rosu facem forme rotunde pentru rosii, din cel galben patrate pentru cascaval, iar din cel verde facem masline.(optional maslinele).

(am optat pentru masline fiindca pachetul de martipan venea in 3 culori)

Asamblare

Intai punem blatul "paine" drept, insiropam, adaugam crema, "carnea" si din nou crema. Adaugam bucatile de rosii si cascaval si facem salata din frisca verde. Insiropam blatul "paine" cu bolta si il asezam deasupra. Cu frisca galbena facem punctulete de susan.

Aranjam maslinele in jurul "hamburgher-ului".

 

TIPS-URI

1

Iasa in jur de 8kg de tort.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Hamburger" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tort Hamburger-0
Tort Hamburger-1

COMENTARII (12)

Sim0na

Sim0na 1

24.03.2012, 19:39

Super arata!

Ubulika

Ubulika 1

25.03.2012, 17:07

exceptional!!!!

bucatarimcudiana

bucatarimcudiana 1

27.03.2012, 15:57

wooooooooooooooaw

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!