Tort inghetat(a)

de Sidy in Torturi, 17 Sep 2011 | 3029 vizualizari

 

Tot rasfoind un Forum unde mai am eu retete am dat de acest minunat tort pe care l-am facut mai demult , dar vad ca nu l-am postat inca ...
Asa ca acum ia venit randul.

 

INGREDIENTE

    • Blat:
    Se fac 3 foi, fiecare din:
  •  3 oua
  • 2 linguri apa
  • 5 linguri zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 5 linguri de faina
    • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 3-4 oua
  • 2 plicuri gelatina Dr.Oetker
  • 2 linguri amidon
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 g stafide
  • 1 kiwi
  • 1 portocala
  • 500 ml frisca lichida
  • 7 linguri zahar
  • 1 cutie compot ananas
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort inghetat(a):

Blatul:

Se bat spuma albusurile cu apa si zaharul,se adauga galbenusurile si faina( amestecata cu praful de copt) in ploaie si se coace dupa metoda stiuta.





Crema:

Gelatina se pune la inmuiat in 150 ml. apa rece,cu o jumatate de ora inainte de a prepara crema .

Frisca se tine in frigider 2 ore .

Laptele se pune la fiert cu zaharul,galbenusurile si amidonul. Inainte se amesteca bine(laptele trebuie fiert atunci daca nu se taie crema).

Se lasa sa dea 3-4 clocote.Se ia crema de pe foc si se lasa 5 minute sa se raciasca dupa care se pune gelatina inmuiata.

Albusurile batute spuma se pun in crema imediat dupa gelatina si se amesteca usor pentru a ramane crema pufoasa.

Compozitia se lasa la racit pana ajunge la temperatura cmerei.

Frisca se bate spuma cu mixerul. Se foloseste 3/4 din frisca pentru crema .

In compozitie se adauga zaharul vanilat, stafidele inmuiate, fructele taiate cubulete( ananasul fara sucul din conserva).

Cantitatile folosite pt crema se pot micsora sau mari in functie de marimea tortului.



Asamblarea:

In oala in care va fi inchegat,se imbraca fundul si marginile cu folie.

Primul va fi un blat(blaturile se siropeaza cu siropul de ananas) peste care se pune jumatatea de crema,al doilea blat , crema ramasa si peste crema se pune al 3 blat.

Oala se lasa la congelator de seara pana dimineata.

Dupa inchegare, oala se rastoarna pe platou,se curata de folie si se incepe ornatul dupa imaginatia fiecareia, cu frisca si cu fructe.

Este un tort delicios , mai ales pentru zilele fierbinti de afara.

Incercati-l si nu veti regreta.

Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Tava in care se coc blaturile sa aiba aceiasi dimensiune cu vasul in care se va inchega. 

2

Blaturile se insiropeaza cu siropul din cutia cu ananas.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort inghetat(a)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

jolygina 1

20.09.2011, 10:36

mamaieelena 1

20.09.2011, 16:01

babi5 1

11.08.2013, 17:11

~ O) Foarte bun am si eu o reteta o sa -l fac de Sfinta Marie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat