Tort diplomat

de Andreea_Roz in Torturi, 15 Aug 2013 | 9612 vizualizari

 

Un tort racoros si delicios ce poate fi preparat atat in zilele de vara cat si in restul anului. O reteta ca la mama acasa!
Merita incercat!

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 2 tiple de piscoturi
  • 250 ml lapte sau zeama de la un compot de ananas

Pentru crema:

  • 25 g gelatina praf
  • 200 ml apa rece
  • 1 kg frisca HULALA
  • 3 oua
  • fructele de la 1 compot ananas
  • 1 plic zahar vanilat
  • 300 g zahar
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat:

BLAT: Se ia o tava (eu am una rotunda speciala pentru torturi cu marginile detasabile de aproximativ 24 cm diametru si inaltime 10 cm) si se tapeteaza cu folie de celofan. Piscoturile se insiropeaza in lapte sau in zeama de la compot (dupa preferinta - eu le-am insiropat in zeama de la compot) si se aseaza pe fundul tavii.




CREMA: Gelatina se lasa la hidratat in apa rece. Cat timp gelatina se hidrateaza se prepara frisca. Intr-un castron mai mare se pune frisca impreuna cu 3 linguri de zahar si se bate cu mixerul pana cand aceasta se intareste.


Dupa ce am terminat cu frisca batem 3 albusuri spuma impreuna cu 150g zahar si plicul de zahar vanilat. Aceasta compozitie o amestecam cu 3/4 din cantitatea de frisca (restul de frisca ramane pentru ornat) incet.


Galbenusurile ramase se amesteca cu 100g zahar si gelatina hidratata si se pun in bain marin amestecand continuu pana se omogenizeaza. Se lasa 5-10 min la racit (nu mai mult pentru ca se intareste gelatina) apoi se amesteca cu compozitia de frisca incet de jos in sus (sa nu se taie frisca).


Compozitia obtinuta se adauga in tava, peste piscoturi, in straturi (un strat 1-2cm crema, un strat de bucati de ananas cubulete) pana se termina compozitia. La final peste crema mai adaugam un strat de piscoturi insiropate se acopera cu folie de celofan si se lasa la frigider (de preferat peste noapte).


A doua zi se orneaza cu frisca ramasa dupa bunul plac.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

MotanLaOale 1

20.08.2013, 10:55

Andreea_Roz 1

21.08.2013, 20:59

Krystyan Trendy 1

09.11.2013, 11:36

mmm...delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema capuccino