Tort / inima cu mousse de mure si crantz

de Criss in Torturi, 1 Noi 2010 | 6000 vizualizari

 

Mi-am tot dorit o forma de tort-inima si mi-am cumparat-o. Parca la magazin nu mi s-a parut atat de mare, dar mi-a iesit ditamai tortul :). Oricum nu s-a plans nimeni de asta si drept dovada deja s-a mancat jumatate din tort.

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • -5 oua
  • -2 linguri ulei
  • -1 lingura apa
  • -7 linguri zahar
  • -1 zahar vanilat
  • -7 linguri faina
  • -1 praf de copt
  • Mousse de mure:
  • -500 g mure congelate (am cumparat de la Auchan niste mure uriase)
  • -4 linguri zahar
  • -1plic gelatina
  • 200 ml frisca
  • Crema diplomat:
  • -3 oua
  • -120 g zahar
  • -1 plic zahar vanilat
  • -1 lingura rasa de faina
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -300 ml lapte
  • -1 plic gelatina
  • -300 ml frisca
  • -1 cutie compot de ananas
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort / inima cu mousse de mure si crantz:

Blatul:


Galbenusurile cu apa, uleiul, zaharul, vanilia si coaja de lamaie se bat pana se topeste zaharul. Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si in final albusurile batute spuma tare. Se coace blatul pana trece testul cu scobitoarea.


Mousse de mure:


Peste mure am pus 4 linguri zahar si dupa ce a lasat un sirop, le-am pasat pentru ca murele acestea fantastice au niste samburi mari si tari si e neplacut sa simti printre dinti astfel de samburi. A rezultat un fel de piure de mure cam asa Gelatina se hidrateaza in putina zeama de compot de ananas. Piureul de mure se infierbanta apoi se ia de pe foc si se adauga gelatina. Se lasa sa se racoreasca dar nu de tot pentru a nu se ingrosa, se bate frisca si se amesteca cu piureul de mure. Pe o tava se pune inelul detasabil si pe fund se aseaza jumatate din blatul insiropat. Peste blat se pune mousseul de mure si se pune in frigider. Intre timp preparam crema diplomat.


Crema diplomat:


Gelatina o punem la inmuiat in sirop de la compot.

Ouale se separa. Albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, vanilia, faina, coaja de lamaie si laptele si se fierb la foc mic amestecanf in continuu sa nu se prinda. Cand crema e fiarta se ia de pe foc si se adauga gelatina hidratata. Se amesteca bine pana se incorporeaza toata gelatina, apoi se adauga albusurile batute spuma. Se pune crema la frigider si cand s-a racit (aentie sa nu se intareasca!) se adauga frisca batuta. Crema diplomat se pune peste mousse-ul de mure, se pun si bucatele de ananas si al doilea blat insiropat. Mie mi s-a parut si asa destul de uscat tortul,imi plac torturile bine insiropate. Am lasat tortul peste noapte in frigider si azi dimineata am scos inelul si am ornat tortul. Am uns tortul cu frisca si pe margine am pus crantz pe care l-am facut din 150 g zahar ars si 150 g nuci. Am mai facut niste inimioare din ciocolata alba si cam asta e tot.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort / inima cu mousse de mure si crantz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

elena1988 1

16.03.2011, 14:35

arata minunat

alinutzika 1

17.08.2011, 10:33

e la favorite deja

Criss 1

18.08.2011, 15:15

Multumesc dragelor. Ma bucur ca va place.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort caramel