Tort / inima cu mousse de mure si crantz

de Criss in Torturi, 1 Noi 2010 | 9937 vizualizari

 

Mi-am tot dorit o forma de tort-inima si mi-am cumparat-o. Parca la magazin nu mi s-a parut atat de mare, dar mi-a iesit ditamai tortul :). Oricum nu s-a plans nimeni de asta si drept dovada deja s-a mancat jumatate din tort.

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • -5 oua
  • -2 linguri ulei
  • -1 lingura apa
  • -7 linguri zahar
  • -1 zahar vanilat
  • -7 linguri faina
  • -1 praf de copt
  • Mousse de mure:
  • -500 g mure congelate (am cumparat de la Auchan niste mure uriase)
  • -4 linguri zahar
  • -1plic gelatina
  • 200 ml frisca
  • Crema diplomat:
  • -3 oua
  • -120 g zahar
  • -1 plic zahar vanilat
  • -1 lingura rasa de faina
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -300 ml lapte
  • -1 plic gelatina
  • -300 ml frisca
  • -1 cutie compot de ananas
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort / inima cu mousse de mure si crantz:

Blatul:

Galbenusurile cu apa, uleiul, zaharul, vanilia si coaja de lamaie se bat pana se topeste zaharul. Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si in final albusurile batute spuma tare. Se coace blatul pana trece testul cu scobitoarea.

Mousse de mure:

Peste mure am pus 4 linguri zahar si dupa ce a lasat un sirop, le-am pasat pentru ca murele acestea fantastice au niste samburi mari si tari si e neplacut sa simti printre dinti astfel de samburi. A rezultat un fel de piure de mure cam asa Gelatina se hidrateaza in putina zeama de compot de ananas.  Piureul de mure se infierbanta apoi se ia de pe foc si se adauga gelatina. Se lasa sa se racoreasca dar nu de tot pentru a nu se ingrosa, se bate frisca si se amesteca cu piureul de mure. Pe o tava se pune inelul detasabil si pe fund se aseaza jumatate din blatul insiropat. Peste blat se pune mousseul de mure si se pune in frigider.  Intre timp preparam crema diplomat.

Crema diplomat:

Gelatina o punem la inmuiat in sirop de la compot.
Ouale se separa. Albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, vanilia, faina, coaja de lamaie si laptele si se fierb la foc mic amestecanf in continuu sa nu se prinda. Cand crema e fiarta se ia de pe foc si se adauga gelatina hidratata. Se amesteca bine pana se incorporeaza toata gelatina, apoi se adauga albusurile batute spuma. Se pune crema la frigider si cand s-a racit (aentie sa nu se intareasca!) se adauga frisca batuta. Crema diplomat se pune peste mousse-ul de mure, se pun si bucatele de ananas si al doilea blat insiropat. Mie mi s-a parut si asa destul de uscat tortul,imi plac torturile bine insiropate. Am lasat tortul peste noapte in frigider si azi dimineata am scos inelul si am ornat tortul. Am uns tortul cu frisca si pe margine am pus crantz pe care l-am facut din 150 g zahar ars si 150 g nuci.  Am mai facut niste inimioare din ciocolata alba si cam asta e tot.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort / inima cu mousse de mure si crantz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu iaurt și vișine: Desert rapid și savuros

ieri la 17:24

Pulpe de pui cu rosii si usturoi, in sos de vin - Reteta gustoasa la cuptor

de laura_n 7

ieri la 15:14

Dulceață de cireșe cu ghimbir și anason - Rețeta delicioasă și aromată

ieri la 11:50

Supa crema de mazare - Reteta simpla si delicioasa

pe 11.07 la 16:29

TOP
utilizatori

vasimur

1170 puncte

Constelatialeu

1104 puncte

Caty

825 puncte

Rocsi

255 puncte

Lau

Lau 9

197 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ness