Tort Kinder

de susu in Torturi, 8 Ian 2014 | 11457 vizualizari

 

Un tort usor, nu foarte dulce. L-am denumit asa pentru ca invitatii de la Craciun l-au asociat cu prajitura kinder. Lor le-a placut foarte mult insa cred ca a fost cam putin crema de mascarpone mai ales ca asta nu e gretoasa deloc chiar mergea, eu folosesc mai multa. Sursa http://www.bucataras.ro/retete/chocolate-cake-sio-aniversare-35044.html

 

INGREDIENTE

  • crema alba:
  • 250 gr mascarpone
  • 200 gr ciocolata alba
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • crema neagra:
  • 250 gr unt gras
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 50 gr cacao
  • 200 gr zahar pudra
  • 50 ml smantana pentru frisca
  • 1 pastaie vanilie
  • 2 linguri coniac
  • blaturile:
  • 240 gr faina
  • 250 gr zahar
  • 90 gr cacao
  • 1 lgt bicarbonat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 vf cutit sare
  • 100 ml ulei
  • 280 ml iaurt gras
  • 10 lg cafea tare si fierbinte (1/2 cana de 250 ml) si 1 vf cutit cardamon
  • 3 oua mari
  • 1 lgt esenta vanilie
  • zeama de lamaie
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Kinder:

Crema alba:


Punem frisca pe foc mic si cand ajunge la punctul de fierbere adaugam ciocolata rupra bucatele si amestecam continuu pana la omogenizare. Se lasa la racit sa ajunga la temperatura camerei dupa care se da la frigider cel putin cateva ore sau pana a doua zi. Dupa ce s-a intarit o batem cu mixerul si incorporam mascarponele care a fost si el mixat separat. Ambele creme trebuie sa fie la aceeasi temperatura, adica reci, pentru a nu se taia crema.


Crema neagra:


Untul trebuie sa fie taiat cubulete si scos de la frigider cu cateva ore inainte. Ciocolata rupta bucatele se pune intr-un vas si se topeste 1 min la microunde dupa care se scoate, se amesteca bine si se ma da 1 min pana la topirea completa. Untul moale se bate cu zaharul pudra cernut pana devine pufos, atentie, aceasta operatiune dureaza. Pentru a se topi zaharul avem nevoie de rabdare si un mixer bun, pentru a nu se arde trebuie sa facem pauze. Adaugam apoi cacaoa cernuta si mai mixam 1-2 min. Pastaia de vanilie se desface si i se scot semintele. Incorporam ciocolata topita care e la temperatura camerei si dupa amestec adaugam si semintele de vanilie. Punem frisca lichida (tot la temperatura camerei), coniacul si mixam pana devine o crema fina. Dam cremele la rece.


Blaturile:


Cafeaua o facem din aproximativ 3 lgt cu varf la o cana de 250 ml. Cand incepe sa fiarba adaugam cardamonul si strangem spuma de deasupra pe care o vom folosi impreuna cu cafeaua tot la crema. Hartia pentru copt se poate inmuia putin in apa si se modeleaza foarte usor. Toate ingredientele se scot in bucatarie de seara, mai putin cafeaua care trebuie sa fie fierbinte. Amestecam ingredientele uscate cu telul. Batem ouale impreuna cu zama de lamaie, dupa ce le-ai facut spuma adaugi uleiul cate putin apoi urmeaza iaurtul si vanilia. Torni ingredientele lichide peste cele solide si amesteci usor. La sfarsit adaugi cafeaua fierbinte si spuma pastrata. Din acest aluat trebuie sa coacem 3 blaturi in tava de 21 cm. Dupa vreo 30 de min nu mai mult facem testul cu scobitoarea, daca in mijloc e gata inchidem focul si-l scoatem ca sa nu se usuce prea tare. Eu n-am insiropat blaturile dar daca doriti o puteti face. Eu am facut blaturile in prima zi a a doua zi am facut cremele. Ca sa iasa blaturile egale am impartit compozitia in trei parti egale.


Montare tort:



Taiem fiecare din cele trei blaturi in doua. Impartim crema alba in mod egal ca sa iasa frumos sectiunea, deci vom avea 6 blaturi, 5 creme si cea pentru ornat. Se imparte crema alba in 4 parti egale si se opreste 1 parte crema neagra la fel ca si cea alba ca si cantitate, restul de crema neagra se foloseste la imbracarea tortului.Se pune la mijloc crema neagra si in rest crema alba. Cu restul de crema neagra se imbraca tortul. Deci vom avea blat/cr alba/bl/cr alba/bl/cr neagra la mijloc/bl/cr alba/bl/cr alba/bl/cr neagra imbracare tort.Am ornat cu nuca coapta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Kinder" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Irina 1

22.10.2014, 20:22

La multi ani fericiti, Susu!

susu 1

23.10.2014, 22:01

Multumesc din suflet

babi5 1

17.12.2014, 19:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Tort Kinder Pingui