Tort Kitty

de luminita468 in Torturi, 22 Aug 2012 | 4870 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluatul :
  • 6 oua
  • 4 pahare zahar
  • 6 linguri de miere
  • 6 lingurite bicarbonat de sodiu rase.
  • 2 linguri de otet
  • 200 gr unt
  • 10 pahare faina
  • Crema :
  • 1 l smantana
  • 2 pahare zahar
  • Siropul :
  • 500 ml apa
  • 50 gr zahar
  • O lamiie,
  • 1 pachetel de zahar vanilat
  • 1 pachet de cocos.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Kitty:

Zaharul se bate cu ouale, se adauga mierea, bicarbonatul, untul topit si 2 pahare de faina. Totul se amesteca si se pune la aburi pentru o ora, amestecand din cand in cand. Cand se raceste aluatul se adauga restul de faina si se framanta, aluatul trebuie sa fie moale. Se imparte in 5, 6 parti si se fac 5, 6 blaturi de 30 pe 30 cm. Se coc in cuptor repede, circa 5-8 minute pentru un blat.


Daca se adauga toata faina aluatul devine moale si un pic lipicios, daca e nevoie puteti sa mai adaugati un pic, ca sa puteti lucra aluatul cu sucitorul, ori puteti sa-l intindeti in tava cu mainile, din cand in cand inmuiate in apa.


Blaturile se inmoaie cu sirop si se ung cu crema, schimband crema la fiecare blat.


Crema :


Se bate zaharul cu smantana pana se ingroasa si se imparte in doua, in o parte se adauga zaharul vanilat, in alta parte o lamaie data prin razatoare, deasupra se decoreaza cu cocos praf.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Kitty" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

mamaieelena 1

22.08.2012, 22:23

luminita468 1

23.08.2012, 11:03

Lau 1

23.08.2012, 20:24

fain

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5992 puncte

Panacris

5442 puncte

RODIMUR

4040 puncte

Rocsi

3926 puncte

Bya Ralu

2775 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca si crema ganache