Tort Kitty

de luminita468 in Torturi, 22 Aug 2012 | 3564 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluatul :
  • 6 oua
  • 4 pahare zahar
  • 6 linguri de miere
  • 6 lingurite bicarbonat de sodiu rase.
  • 2 linguri de otet
  • 200 gr unt
  • 10 pahare faina
  • Crema :
  • 1 l smantana
  • 2 pahare zahar
  • Siropul :
  • 500 ml apa
  • 50 gr zahar
  • O lamiie,
  • 1 pachetel de zahar vanilat
  • 1 pachet de cocos.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Kitty:

Zaharul se bate cu ouale, se adauga mierea, bicarbonatul, untul topit si 2 pahare de faina. Totul se amesteca si se pune la aburi pentru o ora, amestecand din cand in cand. Cand se raceste aluatul se adauga restul de faina si se framanta, aluatul trebuie sa fie moale. Se imparte in 5, 6 parti si se fac 5, 6 blaturi de 30 pe 30 cm. Se coc in cuptor repede, circa 5-8 minute pentru un blat.

Daca se adauga toata faina aluatul devine moale si un pic lipicios, daca e nevoie puteti sa mai adaugati un pic, ca sa puteti lucra aluatul cu sucitorul, ori puteti sa-l intindeti in tava cu mainile, din cand in cand inmuiate in apa.

Blaturile se inmoaie cu sirop si se ung cu crema, schimband crema la fiecare blat.

Crema :

Se bate zaharul cu smantana pana se ingroasa si se imparte in doua, in o parte se adauga zaharul vanilat, in alta parte o lamaie data prin razatoare, deasupra se decoreaza cu cocos praf.

 

COMENTARII (22)

mamaieelena

mamaieelena 1

22.08.2012, 22:23

luminita468

luminita468 1

23.08.2012, 11:03

Lau

Lau 1

23.08.2012, 20:24

fain

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!