Tort Kodrit Kadir

de Miha in Torturi, 25 Aug 2009 | 15964 vizualizari

 

by Sabina

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 1 ou
  • 100 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g faina
  • 4 linguri de cacao
  • esenta de rom
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 800 ml lapte
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie
  • Pentru caramel avem nevoie de:
  • 5 linguri de zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Kodrit Kadir:

Blat:


Oul il mixam bine cu un praf de sare,apoi adaugam pe rand,cate putin,celelalte ingrediente si omogenizam.


Crema:


Mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam esenta de vanilie, un praf de sare si laptele. Amestecam bine si lasam deoparte.


Caramelizam zaharul si-l lasam la racit.



Peste caramelul racit adaugam compozitia pentru crema si imediat in mijlocul tavii compozitia pentru blat.


Compozitia se va imprastia in tava,dar in timpul coptului se va compacta si se va ridica la suprafata. :)



Dam la cuptorul incins la 180 de grade,timp de 40 de minute.Pentru siguranta,se va face testul scobitorii.Timpul de coacere depinde de cuptor.



Dupa ce s-a copt,lasam tortul sa se raceasca,apoi punem platoul pe care va trona :) tortul peste tava si cu o miscare ferma il rasturnam.



Eu am mai lasat tava in capul tortului :)) si am dat la frigider pana s-a racit foarte foarte bine,apoi l-am portionat.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Kodrit Kadir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

melissa78 1

15.11.2011, 19:37

Angelina_Elena 1

12.07.2012, 20:03

PERFECT!

babi5 1

23.08.2013, 13:50

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4197 puncte

Catalina L

3391 puncte

 Merisor

3247 puncte

Constelatialeu

2943 puncte

RODIMUR

2844 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gem de gutui
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

RETETA RECOMANDATA
Tort cu smantana