Tort Kodrit Kadir

de Sidy in Torturi, 26 Sep 2011 | 4086 vizualizari

 

Am vazut ca multe fete dragi mie au preparat acest desert si a fost foarte laudat. Asa ca ...l-am testat si eu , dar cu o mica diferenta.Lingurita cu ness nu am pus-o in blat ci in crema. Si uitati ce a iesit.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 1 ou
  • 100 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g faina
  • 3 linguri cacao
  • esenta rom
  • sare
  • Crema
  • 800 ml lapte
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 1 plic vanilie Burbon Finesse
  • 1 lingurita ness
  • Caramel
  • 10 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Kodrit Kadir:

Pentru blat oul il mixam bine cu un praf de sare apoi adaugam pe rand ingredientele celelalte si amestecam bine sa se omogenizeze.


Dam deoparte compozitia si preparam crema.


Ouale intregi le mixam bine cu zaharul, adaugam esenta de vanilie, nessul si laptele apoi le lasam deoparte.


Intr-o oala cu diametrul de 21 cm caramelizam zaharul la foc foarte mic ca sa nu se arda. Cand este gata rotim oala sa acopere si peretii si lasam la racit.


Dupa ce acesta s-a intarit rasturnam peste caramel compozitia de oua( crema) si imediat in centru oalei compozitia de blat.


Nu va faceti griji daca observati ca se duce la fundul vasului compozitia de blat.Asa trebuie sa fie.Ea se va ridica in timpul coacerii.


Dam oala la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pentru aproximativ 40 de minute.


Timpul de coacere poate varia in functie de marimea oalei.Pentru siguranta faceti testul scobitoarei:daca iese curata inseamna ca s-a copt prajitura.


Cand tortul este copt, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca in oala.


Dupa ce este rece , cu o miscare ferma il rasturnam pe platoul de servire si il dam la rece pentru cateva ore.


Fiecare il orneaza dupa preferinta.


Pofta mare !


TIPS-URI

1

Merge foarte bine servit alaturi de un glob de inghetata si frisca...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Kodrit Kadir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

alinutzika 1

28.09.2011, 14:52

super

jolygina 1

29.09.2011, 09:49

place

Lau 1

03.10.2011, 09:33

place

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7188 puncte

mihaelar63

5100 puncte

RODIMUR

4392 puncte

Rocsi

3873 puncte

lucy2002

3676 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Iustina
  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort fluture