Tort Kodrit Kadir- Reteta cu numarul 400!

de Pasiune pentru bucatarie in Torturi, 28 Mai 2011 | 4295 vizualizari

 

Iata ca am mai facut o data acest minunat tort, acum am mai modificat putin crema!
Si pentru ca e reteta cu nr 400,va poftesc pe toti la o feliuta :)

 

INGREDIENTE

  • Caramel: 
  • 5 lg de zahar
  • Crema: 
  • 500 ml lapte
  • 5 ouă
  • 200 g zahăr
  • 1 zahar vanilinat
  • Vanilie
  • 1 lingura amidon
  • Blat: 
  • 1 ou
  • 100 grame zahar
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 7g praf de copt
  • 100 grame faina
  • 3 linguri de cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Kodrit Kadir- Reteta cu numarul 400!:

Blat: Oul se mixeaza cu zaharul,apoi se adauga laptele si uleiul si se omogenizeaza. Faiana se amesteca cu cacaua si praful de copt si se incorporeaza in crema de oua.

Crema:
Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele,apoi se adauga laptele si amidonul. Se lasa deoparte.

Intr-o cratita caramelizam cinci linguri de zahar, iar cand este topit in totalitate se toarna intr-o tava de chec si se intinde pe toata baza.

Deasupra se toarna crema de zahar ars, apoi compozitia pentru blat. Bagam tava in cuptorul preincalzit pentru aprox 45 minute la temperatura medie; se face testul scobitorii. Dupa ce s-a copt se scoate din cuptor si se lasa 5-10 minute sa se raceasca, apoi se rastoarna pe un platou(se pune platoul deasupra tavii si se rastoarna printr-o miscare brusca. Se serveste rece de la frigider.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Kodrit Kadir- Reteta cu numarul 400!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

lilik 1

30.05.2011, 09:04

Felicitari din suflet pt toata munca depusa pana acum si daca tot ne-ai poftit acum ma servesc

elena1988 1

30.05.2011, 21:47

Pasiune pentru bucatarie 1

31.05.2011, 18:01

multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

O pizza de te lingi pe degete
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort din crema de zahar ars