Tort Kodrit Kadir- Reteta cu numarul 400!

de Pasiune pentru bucatarie in Torturi, 28 Mai 2011 | 4126 vizualizari

 

Iata ca am mai facut o data acest minunat tort, acum am mai modificat putin crema!
Si pentru ca e reteta cu nr 400,va poftesc pe toti la o feliuta :)

 

INGREDIENTE

  • Caramel: 
  • 5 lg de zahar
  • Crema: 
  • 500 ml lapte
  • 5 ouă
  • 200 g zahăr
  • 1 zahar vanilinat
  • Vanilie
  • 1 lingura amidon
  • Blat: 
  • 1 ou
  • 100 grame zahar
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 7g praf de copt
  • 100 grame faina
  • 3 linguri de cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Kodrit Kadir- Reteta cu numarul 400!:

Blat: Oul se mixeaza cu zaharul,apoi se adauga laptele si uleiul si se omogenizeaza. Faiana se amesteca cu cacaua si praful de copt si se incorporeaza in crema de oua.

Crema:
Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele,apoi se adauga laptele si amidonul. Se lasa deoparte.

Intr-o cratita caramelizam cinci linguri de zahar, iar cand este topit in totalitate se toarna intr-o tava de chec si se intinde pe toata baza.

Deasupra se toarna crema de zahar ars, apoi compozitia pentru blat. Bagam tava in cuptorul preincalzit pentru aprox 45 minute la temperatura medie; se face testul scobitorii. Dupa ce s-a copt se scoate din cuptor si se lasa 5-10 minute sa se raceasca, apoi se rastoarna pe un platou(se pune platoul deasupra tavii si se rastoarna printr-o miscare brusca. Se serveste rece de la frigider.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Kodrit Kadir- Reteta cu numarul 400!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

lilik 1

30.05.2011, 09:04

Felicitari din suflet pt toata munca depusa pana acum si daca tot ne-ai poftit acum ma servesc

elena1988 1

30.05.2011, 21:47

Pasiune pentru bucatarie 1

31.05.2011, 18:01

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitive festive

de ancutsa 5

ieri la 18:17

Gem de piersici

de ancutsa 5

ieri la 18:09

Gem de prune

de ancutsa 5

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca, pentru Ina, Bunica, Kamy si Luk (Florina) ,Brandusa, sarbatoritele zilei.