Tort Maria

de diaconta in Torturi, 13 Aug 2011 | 4896 vizualizari

 

Tort Maria, un tort special pentru mama mea ,dar il dedic cu tot dragul tuturor doamnelor care poarta acest frumos nume,deci si pentru Doamna Maria impreuna cu niste pupici.Sa aveti parte de viata minunata pe care o doriti.La multi ani !!!! Celorlalti le doresc o zi de Duminica minunata.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri frisca lichida
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 100 gr unt
  • 200 gr faina
  • ½ plic praf de copt
  • Sare
  • Crema:
  • 400 gr zmeura
  • 350 gr frisca lichida
  • 2 linguri zahar
  • 20 gr gelatina
  • Fructe de padure(mure,zmeura,coacaze rosii) si aschii de ciocolata pentru decor.  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Maria:

Blat tort Maria:

Ciocolata rupta bucati,se pune impreuna cu untul pe aburi sa se topeasca.Cand s-a topit se pune deoparte sa se raceasca.

Mixam ouale intregi impreuna cu zaharul,sarea si cele doua linguri de frisca lichida(ar fi trebuit iaurt,dar nu am avut).

Cand amestecul de ciocolata s-a racit,se pune cate putin peste amestecul de oua,mixand in continuare.

Faina o amestecam cu praful de copt si o cernem peste compozitia de oua cu ciocolata.

Punem intr-o tava de tort tapetata,presaram deasupra cateva fructe si punem la cuptorul preincalzit pentru 20 de minute.

Rezulta un blat ciocolatos,nu prea pufos.Mi-ar fi placut totusi sa fie mai inchis la culoare.data viitoare voi adauga si doua linguri de cacao.

Lasam blatul sa se raceasca si preparam crema.

Crema:

Gelatina o hidratam cu putina apa rece.Probabil ar fi fost suficienta si mai putina gelatina,dar vroiam totusi o consistenta destul de buna pentru crema.

Zmeura o punem in blender si o zdrobim.Apoi o trecem prin sita pentru a elimina semintele.Rezulta o pasta foarte fina de zmeura si o culoare minunata.Adaugam 2 linguri de zahar si punem amestecul pe foc sa dea un clocot- doua.Lasam sa se raceasca.Cand este doar usor calduta,incorporam gelatina dupa ce am incalzit-o putin.

Mixam frisca,dar nu prea mult,apoi adaugam amestecul de zmeura cate putin.

Punem blatul pe un platou,punem inelul formei in care am copt in jurul blatului,apoi punem crema.Lasam la frigider pana cand se intareste crema.Apoi decoram dupa preferinta,eu am folosit aschii de ciocolata si fructe de padure.

Mi-a placut foarte mult blatul ciocolatos cu fructe,iar crema a avut exact consistenta pe care mi-am dorit-o si un gust dulce-acrisor cu o aroma deosebita de zmeura.

Pofta buna!!!!!

Inca o da "La multi ani Mariilor" si va invit sa serviti cate o felie din acest minunat tort!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Maria" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (74)

horia 1

21.08.2011, 11:05

LA MULTI ANI MAMEI TALE SI TUTUROR D-NELOR ,CE POARTA ACEST NUME SFANT!

diaconta 1

21.08.2011, 19:57

Horia multumim

Angelina_Elena 1

09.09.2012, 14:43

arata fantastic!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA