Tort Krem a la krem

de Andreea Caroline in Torturi, 20 Mar 2014 | 7435 vizualizari

 

Mi-a placut atit de mult cand am vazut reteta prajiturii Krem a la krem la Gaby >:D< ... Am adorat aceasta prajitura cand am gustat-o.Asa ca azi de ziua mea am ales sa fac un tort Krem a la krem...este demential !!! Asa ca virtual va servesc cu o felie de tort >:D< >:D< >:D

 

INGREDIENTE

Pentru blat :

  • 6 oua
  • 6 linguri cu zahar
  • 1 plic praf crema pentru prajituri cu gust de ciocolata

Pentru crema:

  • 350 ml frisca lichida
  • 150 ml lapte
  • 2 linguri cu zahar
  • 1 plic crema pentru prajituri cu gust de vanilie

Pentru glazura:

  • 100 gr ciocolata neagra
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 gr unt
  • 1 fiola esenta rom
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Krem a la krem:

Blatul:


Separam albusurile de galbenusuri.


Albusurile le mixam spuma tare.Adaugam cate o lingura de zahar mixand bine dupa fiecare.Apoi adaugam cate un galbenus,la fel,mixand bine dupa fiecare.Punem plicul cu praful de crema si amestecam usor cu o spatula de jos in sus.


Tapetam o forma rotunda pentru cuptor cu hartie de copt ( sau ungem cu unt si tapetam cu faina ),punem compozitia si dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 20 minute.


Crema:


Punem intr-un bol frisca lichida,laptele,zaharul si plicul crema pentru prajituri cu gust de vanilie .Mixam bine ,mai intai la viteza mica,apoi la viteza maxima.Trebuie sa obtinem o crema pufoasa.


Glazura:


Punem intr-o craticioara frisca,ciocolata,untul si esenta de rom si le topim la foc mic amestecand in continuu.


Asezam blatul pe o farfurie .Asezam un strat de crema si glazuram cu glazura de ciocolata.


Pastram tortul la frigider si e mai bun consumat a doua zi.







 

TIPS-URI

1

Puteti inlocui esenta de rom cu coniac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Krem a la krem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Andreea Caroline 1

21.03.2014, 16:40

laura_n 1

21.03.2014, 17:29

yuuum! I'm in love!

Andreea Caroline 1

21.03.2014, 21:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Tort Krem a la Krem