Tort Krem a la krem

de - Andreea - in Torturi, 20 Mar 2014 | 7841 vizualizari

 

Mi-a placut atit de mult cand am vazut reteta prajiturii Krem a la krem la Gaby >:D< ... Am adorat aceasta prajitura cand am gustat-o.Asa ca azi de ziua mea am ales sa fac un tort Krem a la krem...este demential !!! Asa ca virtual va servesc cu o felie de tort >:D< >:D< >:D

 

INGREDIENTE

Pentru blat :

  • 6 oua
  • 6 linguri cu zahar
  • 1 plic praf crema pentru prajituri cu gust de ciocolata

Pentru crema:

  • 350 ml frisca lichida
  • 150 ml lapte
  • 2 linguri cu zahar
  • 1 plic crema pentru prajituri cu gust de vanilie

Pentru glazura:

  • 100 gr ciocolata neagra
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 gr unt
  • 1 fiola esenta rom
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Krem a la krem:

Blatul:


Separam albusurile de galbenusuri.


Albusurile le mixam spuma tare.Adaugam cate o lingura de zahar mixand bine dupa fiecare.Apoi adaugam cate un galbenus,la fel,mixand bine dupa fiecare.Punem plicul cu praful de crema si amestecam usor cu o spatula de jos in sus.


Tapetam o forma rotunda pentru cuptor cu hartie de copt ( sau ungem cu unt si tapetam cu faina ),punem compozitia si dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 20 minute.


Crema:


Punem intr-un bol frisca lichida,laptele,zaharul si plicul crema pentru prajituri cu gust de vanilie .Mixam bine ,mai intai la viteza mica,apoi la viteza maxima.Trebuie sa obtinem o crema pufoasa.


Glazura:


Punem intr-o craticioara frisca,ciocolata,untul si esenta de rom si le topim la foc mic amestecand in continuu.


Asezam blatul pe o farfurie .Asezam un strat de crema si glazuram cu glazura de ciocolata.


Pastram tortul la frigider si e mai bun consumat a doua zi.







 

TIPS-URI

1

Puteti inlocui esenta de rom cu coniac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Krem a la krem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

- Andreea - 1

21.03.2014, 16:40

laura_n 1

21.03.2014, 17:29

yuuum! I'm in love!

- Andreea - 1

21.03.2014, 21:33

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Varza calita
  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Krem a la Krem