Tort diplomat cu kiwi

de anomisana in Torturi, 14 Ian 2012 | 3886 vizualizari

 

Acest tort a pornit de la o idee simplă: vroiam să-i fac un tort de aniversare unei persoane deosebite, care se întâmplă să-mi fie prietenă. Nu ştiam care-i sunt preferinţele la prăjituri şi nici cu timpul nu stăteam prea bine, căci mă rugase o colegă să-i fac un tort de ziua ei iar colegele mă rugaseră să fac un tort pentru această colegă, pentru la birou. Aşa că am copt un blat în plus şi mi-am spus că văd eu ce cremă fac, pe parcurs, deşi mă bătea gândul unui mousse. În final, cu ce a rămas dintr-un tort, am adăugat frişcă şi iaurt şi a ieşit acest tort, care la vremea lui a fost foarte apreciat.

 

INGREDIENTE

Rţeta şi ingredientele blatului le găsiţi aici:  http://bucataria-anomisana.blogspot.com/2011/12/tort-cu-crema-de-cafea.html   Crema de cafea este tot aici:  http://bucataria-anomisana.blogspot.com/2011/12/tort-cu-crema-de-cafea.html  

Crema diplomat:    

  • 200 gr iaurt
  • 200 ml frişcă lichidă
  • răzătură de portocală
  • 2 kiwi
  • esenţă de portocale
  • 2-3 linguri de zahăr

    Decor:    

  • 150 ml frişcă lichidă
  • 6 steluţe de kiwi
  • 1 plic tortgelee transparent
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat cu kiwi:

Pentru crema diplomat am curăţat mai întâi fructele de kiwi şi le-am tăiat felii, apoi am decupat câteva steluţe pentru decor. Restul le-am tăiat cubuleţe. Am amestecat iaurtul cu zahărul şi cu esenţa de portocale până s-a topit zahărul, apoi am adăugat răzătura de portocală. Separat am bătut frişca tare, apoi am adăugat-o peste crema de iaurt.

Pentru asamblare am aşezat un blat de tort într-un inel detaşabil, am adăugat crema de ciocolată, am dat la rece pentru o oră, apoi am adăugat jumătate din crema diplomat, am presărat bucătile de kiwi, apoi am adăugat restul de cremă şi am dat iar la rece până a doua zi.

Pentru decor am îmbrăcat tortul pe lateral în frişcă bătută, am făcut 6 aveline de care am sprijinit câte o stea de kiwi, peste care am turnat uşor gelatină preparată conform instrucţiunilor de pe plic.

 

TIPS-URI

1

nu se foloseşte toată gelatina, ci atât cât este necesar să nu alunece steluţele de kiwi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu kiwi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

adry88 1

15.01.2012, 13:07

delicios

mihaelar63 1

16.01.2012, 12:43

Vreau si eu steaua mea

mamaieelena 1

16.01.2012, 21:58

bun si frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!