Tort diplomat cu kiwi

de anomisana in Torturi, 14 Ian 2012 | 8775 vizualizari

 

Acest tort a pornit de la o idee simplă: vroiam să-i fac un tort de aniversare unei persoane deosebite, care se întâmplă să-mi fie prietenă. Nu ştiam care-i sunt preferinţele la prăjituri şi nici cu timpul nu stăteam prea bine, căci mă rugase o colegă să-i fac un tort de ziua ei iar colegele mă rugaseră să fac un tort pentru această colegă, pentru la birou. Aşa că am copt un blat în plus şi mi-am spus că văd eu ce cremă fac, pe parcurs, deşi mă bătea gândul unui mousse. În final, cu ce a rămas dintr-un tort, am adăugat frişcă şi iaurt şi a ieşit acest tort, care la vremea lui a fost foarte apreciat.

 

INGREDIENTE

Rţeta şi ingredientele blatului le găsiţi aici:  http://bucataria-anomisana.blogspot.com/2011/12/tort-cu-crema-de-cafea.html   Crema de cafea este tot aici:  http://bucataria-anomisana.blogspot.com/2011/12/tort-cu-crema-de-cafea.html  

Crema diplomat:    

  • 200 gr iaurt
  • 200 ml frişcă lichidă
  • răzătură de portocală
  • 2 kiwi
  • esenţă de portocale
  • 2-3 linguri de zahăr

    Decor:    

  • 150 ml frişcă lichidă
  • 6 steluţe de kiwi
  • 1 plic tortgelee transparent
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat cu kiwi:

Pentru crema diplomat am curăţat mai întâi fructele de kiwi şi le-am tăiat felii, apoi am decupat câteva steluţe pentru decor. Restul le-am tăiat cubuleţe. Am amestecat iaurtul cu zahărul şi cu esenţa de portocale până s-a topit zahărul, apoi am adăugat răzătura de portocală. Separat am bătut frişca tare, apoi am adăugat-o peste crema de iaurt.

Pentru asamblare am aşezat un blat de tort într-un inel detaşabil, am adăugat crema de ciocolată, am dat la rece pentru o oră, apoi am adăugat jumătate din crema diplomat, am presărat bucătile de kiwi, apoi am adăugat restul de cremă şi am dat iar la rece până a doua zi.

Pentru decor am îmbrăcat tortul pe lateral în frişcă bătută, am făcut 6 aveline de care am sprijinit câte o stea de kiwi, peste care am turnat uşor gelatină preparată conform instrucţiunilor de pe plic.

TIPS-URI

1

nu se foloseşte toată gelatina, ci atât cât este necesar să nu alunece steluţele de kiwi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu kiwi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

adry88 1

15.01.2012, 13:07

delicios

mihaelar63 1

16.01.2012, 12:43

Vreau si eu steaua mea

mamaieelena 1

16.01.2012, 21:58

bun si frumos

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema duo, capsuni si glazura de ciocolata