Tort fantezie cu branza si kiwi

de Zamfira in Torturi, 30 Mar 2012 | 2037 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat: ·
  • 200 gr. biscuiti ·
  • 100 gr. unt topit
  • Crema alba de branza: ·
  • 400 gr. branza dulce ·
  • 300 gr. frisca ·
  • 120 gr. zahar ·
  • 1 lingura zeama de lamaie ·
  • 1 pliculet de gelatina
  • Aspic de kiwi: ·
  • 1200 gr. kiwi ·
  • 250 gr. zahar ·
  • 2 pliculete de gelatina
  • Ornat:
  • frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort fantezie cu branza si kiwi:

Avem nevoie de o forma de tort cu margine detasabila.


Blatul: zdrobim biscuitii si ii amestecam cu untul topit. Asezam compozitia in tava.


Crema alba de branza: amestecam branza de vaci cu frisca, zaharul, zeama de lamaie si gelatina.


Aspic de kiwi: curatam kiwi-ul, il pisam sau il dam prin robot, renuntam la o parte din zeama, punem pasta la fiert la foc mic impreuna cu zaharul. Cand este racit aspic-ul adaugam cele doua pliculete de gelatina si-l turnam peste crema de branza. Il ornam cu frisca.


Branza o asezam peste biscuiti in asa fel incat sa obtinem un cuib, deoarece aici va trebui sa turnam aspic-ul de kiwi si laturile din branza il vor sustine.


Pentru a pregati gelatina, trebuie sa respectam reteta de pe pliculet.


Lasam tortul in forma cu margine detasabila pana a doua zi, de preferat la frigider.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort fantezie cu branza si kiwi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Lau 1

31.03.2012, 14:25

gustos

Cris2711 1

31.03.2012, 17:31

ce combinatie

mirela0911 1

31.03.2012, 22:31

frumos si bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort Kilimanjaro