Tort Luci

de irena in Torturi, 12 Mar 2012 | 2101 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 150 gr unt,
  • 200 gr faina,
  • 200 gr nuci/migdale macinate.
  • Crema :
  • 500 gr zahar,
  • 125 ml apa,
  • 6 lingurite ness,
  • 6 albusuri oua.
  • Ornat :
  • 200 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Luci:

Blat: se amesteca faina cu nuca si/sau migdalele macinate si cu untul lasat la temperatura camerei si rastorn amestecul intr o tava de tort (diam 24 cm) unsa cu unt si tapetata cu faina. Intep aluatul si coc ptr 15-20 min in cuptorul preincalzit la 180 C.


Crema:Apa,zaharul si nessul se pun la fiert ,amestecand mereu, se fierb pana la punctul de serbet, adica din momentul in care incepe fierberea se mai lasa pe foc mic inca 20 -25 minute. Se face proba picaturii intr un pahar cu apa rece. Separat bat albusurile pana devin o spuma tare. Inchid focul la cratita cu crema si adaug albusurile peste amestecul de zahar,apa si ness,apoi torn acest amestec peste blatul din cuptor si continui coacere inca cca 40 -45 min.Fac proba cu scobitoare.


Las tortul la racit si il imbrac in frisca.

 

TIPS-URI

1

Este un tort fin si usor de preparat,dar trebuie atentie la prepararea cremei ,ptr ca daca consistenta cremei nu e cea corespunzatoare,atunci ori se intareste f tare ,ori e prea lichida si tortul nu iese . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Luci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

irena 1

12.03.2012, 19:21

Va multumesc !

Bunica 1

12.03.2012, 21:41

super!

oana_pisicutza16 1

09.04.2012, 14:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu branza si dulceata de zmeura

de oanapl 5

ieri la 22:51

Tortellini ( bicolori ) de casa, cu ciuperci si cascaval

de Ina 7

ieri la 21:46

Pizza dulce

ieri la 18:37

RETETA RECOMANDATA
Tort cu blat de nuca si crema de ciocolata si lamaie