Tort Luci

de irena in Torturi, 12 Mar 2012 | 2354 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 150 gr unt,
  • 200 gr faina,
  • 200 gr nuci/migdale macinate.
  • Crema :
  • 500 gr zahar,
  • 125 ml apa,
  • 6 lingurite ness,
  • 6 albusuri oua.
  • Ornat :
  • 200 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Luci:

Blat: se amesteca faina cu nuca si/sau migdalele macinate si cu untul lasat la temperatura camerei si rastorn amestecul intr o tava de tort (diam 24 cm) unsa cu unt si tapetata cu faina. Intep aluatul si coc ptr 15-20 min in cuptorul preincalzit la 180 C.


Crema:Apa,zaharul si nessul se pun la fiert ,amestecand mereu, se fierb pana la punctul de serbet, adica din momentul in care incepe fierberea se mai lasa pe foc mic inca 20 -25 minute. Se face proba picaturii intr un pahar cu apa rece. Separat bat albusurile pana devin o spuma tare. Inchid focul la cratita cu crema si adaug albusurile peste amestecul de zahar,apa si ness,apoi torn acest amestec peste blatul din cuptor si continui coacere inca cca 40 -45 min.Fac proba cu scobitoare.


Las tortul la racit si il imbrac in frisca.

 

TIPS-URI

1

Este un tort fin si usor de preparat,dar trebuie atentie la prepararea cremei ,ptr ca daca consistenta cremei nu e cea corespunzatoare,atunci ori se intareste f tare ,ori e prea lichida si tortul nu iese . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Luci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

irena 1

12.03.2012, 19:21

Va multumesc !

Bunica 1

12.03.2012, 21:41

super!

oana_pisicutza16 1

09.04.2012, 14:30

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de loboda cu ochi romanesc
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu blat de nuca si crema de vanilie