Tort Buturuga 2012

de MIUTA in Torturi, 1 Ian 2012 | 3737 vizualizari

 

La multi ani tuturor bucatarasilor!Va doresc un an nou cu multe impliniri,sanatate si fericire alaturi de toti cei dragi!
Reteta de tort am luat-o de pe blogul Sara&Miki si a iesit ceva minunat.Va recomand cu drag si voua aceasta reteta.

 

INGREDIENTE

BLAT

  • 6 galbenusuri
  • 4 albusuri
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri nuci macinate
  • 6 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare

CREMA

  • 4 oua intregi
  • 250 g zahar
  • 250 g unt
  • 100 g nuci macinate
  • esenta de vanilie

GLAZURA

  • 300 g ciocolata cu lapte
  • 300 g frisca lichida(smantana dulce)

SIROP

  • 150 g zahar
  • 150 ml apa
  • 50 ml rom
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Buturuga 2012:

La inceput am facut glazura.Am topit pe baie de aburi smantana cu ciocolata.Am amestecat mereu pana s-a topit ciocolata.Am dat glazura la rece.


Blatul:Se separa albusul de galbenus.Galbenusurile se freaca separat cu zaharul pana se topeste.Se adauga faina,amidonul si nucile macinate.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si zaharul vanilat.Albusurile se pun peste compozitia galbenusurilor si se amesteca usor cu o lingura de lemn.Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit 15-20 minute.Cand se scoate din cuptor se ruleaza intr-un prosop umed.


Crema:Ouale se amesteca cu o lingura de lemn,intr-un vas pe abur impreuna cu zaharul pana se ingroasa ca o mamaliga.Se lasa sa se raceasca.Amestecam untul spuma si se amesteca cu crema racita,nucile si esenta de vanilie.


Siropul se fierbe pe aragaz pana se topeste zaharul si se lasa la racit.Cand s-a racit se pune in el esenta de rom.


Cand blatul este racit se insiropeaza cu sirop si se umple cu crema.Se ruleaza si taiem doua bucati mai mici care reprezinta cioturile buturugii si se lipesc cu crema.


Se ia glazura racita si se mixeaza foarte bine.Cu aceasta se glazureaza tortul iar cu o furculita se fac forme de nervuri ale lemnului.


Se aranjeaza dupa preferinta.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Buturuga 2012" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Criss 1

03.01.2012, 05:46

Foarte frumoasa buturuga ciocolatoasa.

brunetica 1

03.01.2012, 09:20

super , arata foarte bine

MIUTA 1

03.01.2012, 12:33

Multumesc frumos tuturor!
Va doresc un an nou frumos !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort buturuga