Tort Magic Moments

de La Ancuta in Torturi, 20 Mar 2011 | 5294 vizualizari

 

Ieri nasa noastra a implinit o varsta frumoasa si m-am gandit sa-i fac o surpriza.Am ales "Magic Moments" pentru momentele frumoase petrecute impreuna. La multi ani nasa!!! Iar voua tuturor va doresc nasi ca ai nostri!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 2 oua
  • 125 g zahar
  • coaja si esenta de lamaie
  • 50 g faina
  • 50 g amidon
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura cu varf nuca de cocos

Pentru insiropat:

  • suc proaspat de portocale

Crema ganache de ciocolata alba:

  • 250 g ciocolata alba
  • 300 ml frisca lichida
  • 100 g nuca taiata marunt
  • 1 foaie gelatina

Crema de lime:

  • 350 g iaurt gras
  • 80 g zahar
  • coaja si sucul de la o lime
  • 150 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina
  • 5-6 biscuiti cu bucati de ciocolata

Pentru ornat:

  • trandafiri din caramele
  • frisca
  • coaja de lime si portocala
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Magic Moments:

Blatul:


Mixam bine ouale cu 2 linguri apa fierbinte, zaharul, coaja si esenta de lamaie.


Amestecam faina cu amidonul si praful de copt si o incorporam in crema de oua.


La final adaugam nuca de cocos si omogenizam.


Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preancalzit la 180 de grade, timp de 20-25 de minute.


Scoatem blatul din tava si il lasam sa se raceasca pe un gratar de bucatarie, apoi il taiem in doua.


Pentru crema ganache punem la topit ciocolata rupta bucati impreuna cu jumatate din catitatea de frisca. Cand ajunge la punctul de fierbere, dam de pe foc si omogenizam.


Cand a juns la temperatura suportabila la deget adaugam gelatina hidratata in prealabil in apa rece. Omogenizam si lasam la racit.


Batem restul de frisca si adaugam ciocolata racita. Amestecam pana se omogenizeaza.


La final adaugam nuca taiata si amestecam.


Pe un platou punem o foaie de blat iar in jurul ei montam un inel de tort. Insiropam cu suc de portocale. Punem toata crema si nivelam.


Acoperim cu cealalta foaie de blat si dam la frigider pana pregatim crema de lime.


Pentru crema de lime amestecam iaurtul cu zaharul, coaja si sucul de lime.


Hidratam gelatina 5 minute in 2-3 linguri de apa rece. Mai adaugam 2 linguri de apa si punem pe foc mic sa se dizolve. Nu lasam sa fiarba!


Luam cate o lingura din amestecul de iaurt si adaugam peste gelatina si omogenizam. Turnam apoi gelatina peste iaurtul ramas. Amestecam bine si dam la frigider pentru 30 de minute.


Batem bine frisca si o amestecam cu iaurtul scos din frigider.


La final adaugam biscuitii rupti bucatele, fara a pune si firimiturile si amestecam usor.


Scoatem tortul din frigider si insiropam blatul de deasupra.


Intindem apoi crema de lime si dam la frigider pentru 2-3 ore.


Dupa ce s-a intarit crema scoatem inelul de tort si ornam dupa preferinta. Eu am folosit un strat subtire de frisca batuta si am ornat cu trandafiri din caramele si fasiute din coaja de lime si portocala.


Sursa


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Magic Moments" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (65)

Cris2711 1

23.03.2011, 12:08

La Ancuta 1

23.03.2011, 12:32

Cris

matilda 1

26.03.2011, 09:12

frumos arata,delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu cafea si mascarpone