Tort Magic Moments

de La Ancuta in Torturi, 20 Mar 2011 | 5019 vizualizari

 

Ieri nasa noastra a implinit o varsta frumoasa si m-am gandit sa-i fac o surpriza.Am ales "Magic Moments" pentru momentele frumoase petrecute impreuna. La multi ani nasa!!! Iar voua tuturor va doresc nasi ca ai nostri!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 2 oua
  • 125 g zahar
  • coaja si esenta de lamaie
  • 50 g faina
  • 50 g amidon
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura cu varf nuca de cocos

Pentru insiropat:

  • suc proaspat de portocale

Crema ganache de ciocolata alba:

  • 250 g ciocolata alba
  • 300 ml frisca lichida
  • 100 g nuca taiata marunt
  • 1 foaie gelatina

Crema de lime:

  • 350 g iaurt gras
  • 80 g zahar
  • coaja si sucul de la o lime
  • 150 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina
  • 5-6 biscuiti cu bucati de ciocolata

Pentru ornat:

  • trandafiri din caramele
  • frisca
  • coaja de lime si portocala
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Magic Moments:

Blatul:

Mixam bine ouale cu 2 linguri apa fierbinte, zaharul, coaja si esenta de lamaie.

Amestecam faina cu amidonul si praful de copt si o incorporam in crema de oua.

La final adaugam nuca de cocos si omogenizam.

Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preancalzit la 180 de grade, timp de 20-25 de minute.

Scoatem blatul din tava si il lasam sa se raceasca pe un gratar de bucatarie, apoi il taiem in doua.

Pentru crema ganache punem la topit ciocolata rupta bucati impreuna cu jumatate din catitatea de frisca. Cand ajunge la punctul de fierbere, dam de pe foc si omogenizam.

Cand a juns la temperatura suportabila la deget adaugam gelatina hidratata in prealabil in apa rece. Omogenizam si lasam la racit.

Batem restul de frisca si adaugam ciocolata racita. Amestecam pana se omogenizeaza.

La final adaugam nuca taiata si amestecam.

Pe un platou punem o foaie de blat iar in jurul ei montam un inel de tort. Insiropam cu suc de portocale. Punem toata crema si nivelam.

Acoperim cu cealalta foaie de blat si dam la frigider pana pregatim crema de lime.

Pentru crema de lime amestecam iaurtul cu zaharul, coaja si sucul de lime.

Hidratam gelatina 5 minute in 2-3 linguri de apa rece. Mai adaugam 2 linguri de apa si punem pe foc mic sa se dizolve. Nu lasam sa fiarba!

Luam cate o lingura din amestecul de iaurt si adaugam peste gelatina si omogenizam. Turnam apoi gelatina peste iaurtul ramas. Amestecam bine si dam la frigider pentru 30 de minute.

Batem bine frisca si o amestecam cu iaurtul scos din frigider.

La final adaugam biscuitii rupti bucatele, fara a pune si firimiturile si amestecam usor.

Scoatem tortul din frigider si insiropam blatul de deasupra.

Intindem apoi crema de lime si dam la frigider pentru 2-3 ore.

Dupa ce s-a intarit crema scoatem inelul de tort si ornam dupa preferinta. Eu am folosit un strat subtire de frisca batuta si am ornat cu trandafiri din caramele si fasiute din coaja de lime si portocala.

Sursa

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort Magic Moments-0
Tort Magic Moments-1
Tort Magic Moments-2
Tort Magic Moments-3
Tort Magic Moments-4
Tort Magic Moments-5
Tort Magic Moments-6
Tort Magic Moments-7
Tort Magic Moments-8
Tort Magic Moments-9
Tort Magic Moments-10
Tort Magic Moments-11
Tort Magic Moments-12
Tort Magic Moments-13
Tort Magic Moments-14
Tort Magic Moments-15
Tort Magic Moments-16
Tort Magic Moments-17
Tort Magic Moments-18

COMENTARII (65)

Cris2711

Cris2711 1

23.03.2011, 12:08

La Ancuta

La Ancuta 1

23.03.2011, 12:32

Cris

matilda

matilda 1

26.03.2011, 09:12

frumos arata,delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!