Tort Magic Moments

de Pasiune pentru bucatarie in Torturi, 6 Apr 2010 | 6267 vizualizari

 

by gabriela cara

 

INGREDIENTE

 INGREDIENTE BLAT

  • - 2 oua
  • - 125 g de zahar
  • - coaja si esenta de lamaie
  • - 50 g de faina
  • - 50 g de amidon
  • - 1lingura cu varf de fulgi de cocos
  • - 1lingurita de praf de copt 

INGREDIENTE CREMA GANACHE

  • - 250 g de ciocolata alba
  • - 300 ml de frisca lichida
  • - 100 g de alune de padure macinate grosier(arahide nesarate)
  • - 1 foaie de gelatina(3 g) 

INGREDIENTE CREMA DE LIMETTE

  • - 350 g de iaurt gras(am folosit NutriDay)
  • - 80 g de zahar
  • - coaja si sucul de la o limette
  • - 150 ml de frisca lichida
  • - 10 g de gelatina
  • - 5-6 bucati de biscuiti cu bucatele de ciocolata(am folosit biscuiti glazurati)

INGREDIENTE JELEU DE PORTOCALE

  • - 220 ml suc natural de portocale(dintr-un kg de portocale a iesit 400 ml suc)
  • - 2 linguri de zahar
  • - 3 foi de geatina(9-10 g)

ORNAREA

  • - 1 ciocolata alba (80-100 g), rasa
  • - 100 ml de frisca batuta cu 1 ligura de zahar pudra
  • - felii de limmete
  • - fructe de Physalis

   

Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Magic Moments:

BLATUL:


Ouale se bat cu doua linguri de apa fierbinte, zahar, coaja si esenta de lamaie pana la onsistenta unei creme.Se amesteca faina cu amidonul si praful de copt,apoi se cern peste crema de ou.Se adauga fulgii de cocos si se inglobeaza.Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de tort cu fundul tapetat cu hartie de copt.se coace la 180 de grade Celsius,timp de cca. 25 de minute.Se scoate din cuptor, apoi din formasi se lasa sa se raceasca pe un gratar de bucatarie.Pentru a obtine doua discuri perfecte, se taie capacul blatului, apoi restul in doua.Folositi un cutit zimtat cu dintii marunti


CREMA GANACHE


Ciocolata impreuna cu jumatate din cantitatea de frisca lichida se pun pe foc mic, amestecand pana la topirea ciocolatei. Se da la o parte si cat inca mai este calda, se pune foaia de gelatina, hidratata in prealabil 10 minute in apa rece.Cand compozitia este racita complet,se adauga la cei 150 ml de frisca ramasa, batuta.Tot acum se aduga si alunele.Se amesteca si crema astfel obtinuta se pune peste prima foaie de blat, insiropata cu suc natural de portocale si se acopera cu cel de al doilea blat.Tortul se transfera in frigiderpana la prepararea celei de a doua creme.


CREMA DE LIMETTE:Se amesteca iaurtul cu zaharul, coaja si sucul de limette.Gelatina hidratata se dizolva in 2 linguri de apa,pe foc mic si se adauga cremei de iaurt, astfel: se ia din iaurtul rece cate o lingura si se adauga gelatinei calde,apoi totul se pune peste iaurt.Se pune in frigider pentru cca 30 de minute,apoi se inglobeaza frisca batuta si biscuitii rupti in bucatele.Atentie, nu puneti si firmiturile.Amestecati usor si puneti crema peste al doilea blat,insiropat si el cu suc de portocale.Folositi-va de un inel de tort.Se pune in frigider pentru 2-3 ore,pana ce crema se intareste bine.


JELEU DE PORTOCALE:Se incalzeste sucul de portocale,se adauga zaharul si gelatina hidratata in prealabil.Cand se raceste si prinde o usoara consistenta,se toarna peste tort si se pune din nou in frigider, pana ce jeleul se incheaga.


Tortul se imbraca in frisca si ciocolata rasa si se decoreaza dupa preferinta

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Magic Moments" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Sylvia 1

08.04.2010, 21:42

Excelent arata !!!!

adry88 1

07.07.2011, 16:39

extraordinar de frumos

babi5 1

18.12.2014, 06:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolată şi nuci