Tort Martisor

de irena in Torturi, 1 Mar 2012 | 2108 vizualizari

 

O primavara minunata, cu multa veselie si bucurie, cu iubire si intelegere, cu multe clipe frumoase si de neuitat...

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 5 oua,
  • 5 linguri apa,
  • 6 linguri faina,
  • 4 linguri cacao,
  • 10 linguri zahar.
  • Sirop:
  • 100 ml apa amestecata cu 4 linguri dulceata caise.
  • Crema:
  • 150 gr ciocolata,
  • 3 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • 300 ml frisca batuta,
  • 7 gr gelatina.
  • Pasta de zahar si gem de caise ptr imbracat tortul
  • Ornamente din pasta de zahar.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Martisor:

Blat: In albusuri se toarna apa si se bat f bine, se adauga zaharul cate putin si se bat albusurile pana se intaresc foarte bine, apoi adaug galbenusurile, apoi faina si cacaoa trecute prin sita. Se unge si se tapeteaza o forma (25cm ) si se toarna compozitia, se coace in cuptorul preincalzit la 180 C,timp de 20 - 25 min. Blatul se lasa la racit si se taie in 3 foi.


Crema: Ouale si zaharul se amesteca pe baie de aburi cand se ingroasa se adauga ciocolata, cand se raceste crema,se adauga frisca si gelatina hidratata.


Se insiropeaza prima foaie, se adauda 1/2 din crema, apoi adaug a 2 a foaie si insiropez si adaug crema, apoi adaug a 3 a foaie insiropata.Acopar cu folie si dau la frigider ptr 3-4 ore.Acopar tortul cu un strat subtire de gem caise si il imbrac in pasata de zahar,apoi ornez.

 

TIPS-URI

1

Imaginile ptr executarea acestui tort le puteti vedea la Tortul Carol.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Martisor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

LUK 1

06.03.2012, 16:57

ai undeva reteta la pasta de zahar?

VERONICA2607 1

19.03.2012, 09:17

superb!!!

irena 1

19.03.2012, 09:51

PTR LUK :Reteta ptr pasta de zahar am postat o la Bunny cake.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata si frisca