O primavara minunata, cu multa veselie si bucurie, cu iubire si intelegere, cu multe clipe frumoase si de neuitat...
Blat: In albusuri se toarna apa si se bat f bine, se adauga zaharul cate putin si se bat albusurile pana se intaresc foarte bine, apoi adaug galbenusurile, apoi faina si cacaoa trecute prin sita. Se unge si se tapeteaza o forma (25cm ) si se toarna compozitia, se coace in cuptorul preincalzit la 180 C,timp de 20 - 25 min. Blatul se lasa la racit si se taie in 3 foi.
Crema: Ouale si zaharul se amesteca pe baie de aburi cand se ingroasa se adauga ciocolata, cand se raceste crema,se adauga frisca si gelatina hidratata.
Se insiropeaza prima foaie, se adauda 1/2 din crema, apoi adaug a 2 a foaie si insiropez si adaug crema, apoi adaug a 3 a foaie insiropata.Acopar cu folie si dau la frigider ptr 3-4 ore.Acopar tortul cu un strat subtire de gem caise si il imbrac in pasata de zahar,apoi ornez.
1
Imaginile ptr executarea acestui tort le puteti vedea la Tortul Carol.
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro