Tort Masina cu ciocolata

de Andrews in Torturi, 26 Dec 2014 | 2016 vizualizari

 

Acest tort l-am pregatit in urma vizitei facuta de Mama unui bun prieten de al sotului meu, bine inteles ca vizita a avut ca scop rugamintea de a face un tort pentru unul din nepotii ei pe nume de Lucian - Stefan care implineste frumoasa varsta de 12 ani chiar in ziua de sf. Stefan.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 6 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 1/2 esenta de rom
  • 5 linguri de ulei
  • 3 linguri de cacao
  • 1 plic de praf de copt
  • Pentru crema folosim urmatoarele:
  • 1 litru de lapte
  • 4 galbenusuri
  • 8 linguri de zahar
  • 4 linguri cacao
  • 3 linguri amidon sau faina
  • 50 gr. unt
  • 100 gr. frisca
  • 1/2 esenta de rom
  • pentru ornat am folosit
  • 300 de gr.de frisca
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Masina cu ciocolata:

Intai si-ntai pune-ti sufletul in ceea ce faci


Batem ouale bine pana isi maresc volumul, apoi punem zaharul vanilat, zaharul si esenta de rom si amestecati cu mixerul la viteza mare pana se ingroasa, adaugati uleilul si amestecat din nou timp de 1-2 minute, adaugati faina, praful de copt si cacao acestea din urma le amestecati cu spatula de silicon.


Impartiti compozitia in 2 portii egale (eu am forma de masinuta) una in forma si cealalta portie intr-o forma rotunda 26x26, incalziti cuptorul si dati-le la cuptor pana faceti testul cu scobitoarea.


Cat blaturile le-ati bagat la cuptor faceti crema in felul urmator:


Puneti laptele intr-o oala, adaugati galbenusurile, zaharul, esenta de rom, cacao si mixati-le bine sa nu fie cocoloase, apoi puneti pe foc mediu si amestecati cu un tel para pentru a nu se lipi. Dupa ce s-a ingrosat si a capatat consistenta dorita o dati pe margine masinii si adaugati untul, amestecati bine pana se omogenizeaza untul si adaugati frisca lichida apoi o lasati la racit.


Daca ati terminat cu crema puteti trece la sirop pentru a insiropa blaturile. Eu am folosit 150 gr. de zahar si 2 cani de apa si 1 plic de cappucino. Puneti apa la fiert, adaugati zaharul si lasati sa se topeasca zaharul, apoi puneti plicul de capucino si opriti focul.


Cu toate acestea pregatite incepeti sa asamblati tortul:


pasul 1 blatul pe care l-am copt in forma l-am taiat in trei si am avut doua straturi de crema de ciocolata


pasul 2 blatul rotund l-am taiat in doua si am pus doar un strat de crema


Cele doua asamblate le-am lasat la racit timp de 1 ora apoi puneti masinuta peste tortul rotund, decorarea ramane la imaginatia voastra.

 

TIPS-URI

1

adaugati esenta de vanilie si un plic de zahar vanilat si frisca va avea un gust mult mai placut

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Masina cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Panacris 1

27.12.2014, 14:38

elucubratiiculinare 1

27.12.2014, 16:02

Rocsi 1

27.12.2014, 20:48

Ce frumos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tort "Deliciul copiilor"