Tort ,,Mihaela,,

de madi_marin in Torturi, 7 Noi 2010 | 10446 vizualizari

 

Pentru ca maine, 8 noiembrie, ii sarbatorim pe Sfintii Mihail si Gavril, le urez tuturor celor ce poarta numele sfinte La multi ani! Am facut acest tort pentru una din domnisoarele educatoare a fetitei mele Viviana , pe nume Mihaela.

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 2 oua
  • 2 linguri faina
  • 100 g zahar
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 3 linguri gem de capsuni

Crema :

  • 4 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 150 ml lapte
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 conserva mica piersici decojite
  • 1 kiwi
  • 350 ml frisca lichida
  • 60 g gelatina granule

Ornat:

  • 150 ml frisca
  • piscoturi
  • bilute decor aurii
  • kiwi
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ,,Mihaela,,:

Se prepara blatul : se bat ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga faina cernuta si esenta de vanilie. Se toarna aluatul in tava cu peretii detasabili cu diametrul de 26 cm tapetata pe fund cu hartie de copt. se coace blatul cam 20-25 minute. pentru siguranta se face testul scobitorii. Se da la racit.

Se amesteca intr-un vas pe foc mic galbenusurile cu zaharul, iar cand aesta s+a dizolvat de tot se adauga la ptele caldut si se mai amesteca putin. Se da la racit.

Gelatina se dizolva in sucul de la conserva si apa, apoi se pune la foc mic pana se incalzeste, fara sa fiarba.

Frisca se bate spuma tare.

Intr+un vas incapator se pun frisca batuta, compozitia de galbenusuri si lapte, gelatina,esenta de vanilie si  fructele din conserva si kiwiul taiate cubulete.In tava cu peretii detasabili se pune blatul uns cu gem de capsuni, apoi se aseaza pe margine  piscoturile, se toarna compozitia  si se da la rece. Daca piscoturile tind sa se ridice, se fixeaza cu o farfurie pusa deasupra.

Se orneaza cand s-a legat bine compozitia cu frisca batuta, fructe si bilute decorative.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ,,Mihaela,," nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

RuxyRux 1

20.11.2010, 00:31

Dar ce splendoare Madi

madi_marin 1

20.11.2010, 14:10

fetele....multumesc.... a fost o inspiratie de moment....stiam ca trebuie sa fac un tort dar cum urma sa arate ....nu mi-am inchipuit.... si eu am fost foarte incantata de rezultat....

elena1988 1

13.02.2011, 19:25

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ciocolata alba si lămâie