Tort "Minge de fotbal"

de aziz in Torturi, 17 Feb 2011 | 6250 vizualizari

 

Astazi este ziua printului cel mare ,implineste 12 ani si-i place fotbalul asa ca ce tort mai potrivit ar fi putut mami sa-i faca decit o minge....sa fii sanatos si norocos puiul meu drag

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 4 galbenusuri
  • 6 albusuri
  • 150 gr zahar
  • 120gr faina speciala pt prajituri
  • un praf de copt
  • un praf sare
  • crema:
  • 200gr ciocolata neagra
  • 250 gr frisca lichida
  • 250 gr frisca batuta
  • o lingura gelatina+2linguri apa
  • glazura:
  • 200 gr ciocolata alba 75 gr unt
  • decor :
  • foi de napolitana
  • 100 gr ciocolata cu lapte+o lingura unt
  • lapte jumatate de cana
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Minge de fotbal":

blatul:se bat galbenusurile cu zaharul si o lingura de apa pina se albesc.albusurile si praful de sare se bat spuma.faina se amesteca cu praful de copt.amestecam crema de galbenus cu spuma de albusuri usor cu o paleta de jos in sus si incorporam faina la sf.dam la cuptor 170 grade 30 minute.totul se pune intr-o tava rotunda cu diametru de 26 cm.


crema:se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida pe foc atentie sa nu fiarba ci doar sa se incalzeasca cit sa se topeasca ciocolata .se lasa la racit timp in care se bate frisca pe care o vom amesteca cu ciocolata racita si gelatina hidratata cu o lingura 2 de apa si topita la bain marie.se taie blatul dupa ce s-a racit si se pune crema in mijloc si dam la frigider pt cel putin o ora.


glazura :se pune ciocolata alba la bain marie cu untul cind s-a topit se imbraca tortul deasupra si se da la frigider pt o jumatate de ora.


decor:formele de napolitana se imbraca in ciocolata topita cu o lingura de unt la bain marie si se ansambleaza ca in imagine.bucatile de napolitana care trebuiesc mulate pe mnargini se scufunda in lapte caldut si se lipesc pe marginile tortului.


se da la frigider peste noapte.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Minge de fotbal"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

adry88 1

16.06.2011, 16:03

splendid

Zambareata 1

15.11.2011, 22:31

am ametit la cat am cautat o reteta de tor t pe la tine pe aicie o idee buna tortul asta....avand in vedere ca e pt sotul meu...mai vreo reteta de tort?ca eu nu mai vad bineimi cad ochii in gura de somnoricum tortul asta arata super

aziz 1

01.12.2011, 08:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu banane si frisca