Tort de ciocolata

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 8 Noi 2011 | 2527 vizualizari

 

Azi este ziua nepotelului meu, asa ca i-am pregatit un tortulet pe gustul mamicii si surorii lui, adica de ciocolata, pentru ca el are abia 1 anisor si inca nu are pretentii :)):))
La multi ani iubitul meu nepotel!!!!La multi ani tuturor sarbatoritilor de azi!!!!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de lapte
  • 4 linguri de ulei
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • ~ 8 linguri de faina
  • un praf de sare
  • pentru crema:
  • 1 plic crema de ciocolata
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 cicolata cu lapte
  • esenta de rom
  • pentru glazura:
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 4 linguri cu lapte
  • in plus:
  • fulgi de ciocolata - ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, vanilia, faina amestecata cu praful de copt , dupa care omogenizam bine compozitia. Turnam compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pe care o ungem cu putin ulei ( eu asa fac, voi o puteti lasa asa) si dam tava la cuptorul preincalzit aproximativ 15 de minute la foc mediu. Facem testul cu scobitoarea. Il lasam la racit dupa care il taiem in 2.


Pregatim crema:


Topim ciocolata la cuptorul cu microunde sau la baine-marine, dupa care o lasam la racit pana incepe sa se intareasca putin. Intre timp mixam bine praful de crema cu laptele si zaharul, dupa care adaugam ciocolata topita si esenta de rom, apoi mixam din nou pana la omogenizare. Dam la rece 10 minute.


Insiropam primul blat cu zeama de la compot sau cu un sirop facut din apa fiarta cu zahar , dupa care punem jumatate din crema, celalat blat insiropat si restul de crema peste care vom pune glazura pe care am lasat-o putin la rece ( ciocolata topita la cuptorul cu microunde peste care punem laptele si omogenizam). Deasupra ornam cu fulgi de ciocolata, eu am avut un ou de ciocolata pe care l-am rupt in bucatele mici.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Dana Cristea - pusikmea 1

12.11.2011, 08:14

multumesc alina

RuxyRux 1

15.11.2011, 16:30

Arata superb...sa iti traiasca nepotelul si sa va bucurati de el

gaby_gabytza 1

16.11.2011, 15:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de post, cu ciocolata