Tort Minnie Mouse

de Gergiana S in Torturi, 3 Ian 2014 | 2415 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 blat de tort cacao
  • Ganache de ciocolata
  • 300 ml frisca
  • 300 gr ciocolata cu lapte
  • 40 gr unt
  • 2 linguri finetti
  • Sirop
  • 5 linguri zahar
  • 1 cana apa
  • esenta de migdale
  • Pt ornat
  • frisca
  • hartie comestibila minnie mouse
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Minnie Mouse:

Ganache-ul de ciocolata se prepara astfel:


Frisca lichida se pune la fiert pana atinge punctul de fierbere, se trage de pe foc si se pune peste ciocolata rupta bucatele.Se adauga untul, se amesteca cu o lingura pana se topeste ciocolata si se da la rece pt 2-3 ore.Se scoate apoi, iar compozitia se bate bine cu mixerul,Se adauga si cele 2 lg dee finetti.Se da din nou la rece pana la utilizare.


Siropul se prepara astfel:


Zaharul impreuna cu apa se pun la fier, pana se topeste zaharul.Se trag de pe foc, se lasa putin sa se tempereze si se adauga esenta de migdale.


Cand siropul s-a racit se incepe asamblarea tortului.


Blatul se imparte in 3 parti.Prima parte se insiropeaza si se adauga jumatate din ganachE-ul de ciocolata.Se pune deasupra blat, care la fel se insiropeaza si apoi restul de crema.Ultimul blat se insiropeaza si se imbraca in frisca.Se pune si foaia comestibila, si se orneaza tortul.Se da la rece pana la servire.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Minnie Mouse" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

sebirizescu 1

03.01.2014, 22:48

mamaieelena 1

03.01.2014, 23:20

diaconta 1

05.01.2014, 20:44

ce frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Minnie Mouse