Tort de mere

de ionix in Torturi, 26 Feb 2010 | 1865 vizualizari

 

Nu ma prea pricep eu la ornat dar tortul asta este demential… :D

 

INGREDIENTE

  • 2 kg mere
  • Dulceata
  • 9 oua
  • 9 linguri cu zahar cristal
  • 9 linguri cu faina
  • 8 linguri zahar brun
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 50 g unt
  • 1 plic de praf de copt stins cu zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Eu am facut un tort mai mare, pe lung, si de aceea am aceste cantitati.


Se alege o tava mai inalta in care se pune zaharul brun la carmelizat.


Zaharul se caramelizeaza la foc iute, de aceea trebuie sa stam langa tava sis a invartim intruna pentru a se caramelize uniform.


Dupa ce am caramelizat zaharul il intindem si pe peretii tavii.


Lasam tava cu caramel la racit.


Intre timp curatam merele de coaja, le taiem in doua, le scoatem cotorul fara a face gaura pana la capat.


Jumatatile de mere se repartizeaza in tava, caramelul sa fie racit complet, si se completeaza cu bucatele de mar pe alocuri.


In fiecare mar se pune cate o lingurita cu dulceata..


Se presara zahar peste mere si se pun bucatele de unt pe ici pe colo.


Se baga tava la cuptor pana cand se inmoaie merele, la foc mediu.


Intre timp facem compozitia pentru blat.


Prepararea aluatului:


Se separa ouale iar galbenusurile se freaca cu 8 linguri de zahar si zaharul vanilat.


Galbenusurile se freaca bine pana incep sa se albeasca si se adauga si praful de copt stins.


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si cu o lingura de zahar, se bat tare ca pt bezea.


Albusurile si faina se incorporeaza alternativ in galbenusuri.


Se amesteca de jos in sus, eu am folosit paletele verticale de la mixer.


Cand merele sunt inmuiate se scoate repede tava, se pune aluatul si se baga la cuptor.


Se lasa la foc mic pana cand se coase aluatul, se face testul cu scobitoare.


Cand blatul este copt se scoate si se rastoarna pe o tava suficient de mare.


Se lasa sa se raceasca si se orneaza dupa bunul plac.


Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

gaby_duceag 1

27.02.2010, 09:19

nu.fug ca am treburi.cin' te spala pe spate?))))

ionix 1

27.02.2010, 11:38

observ d-na Idle ... singurica ma spal pe spate... i don't need a man lalallalalalala loool sotul mi-a facut micul dejun

elena1988 1

12.03.2011, 14:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

7750 puncte

RODIMUR

6780 puncte

Rocsi

6760 puncte

oanapl

6010 puncte

mirela0911

4270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lasagna vegetariana
  • 05

    MA

  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu jeleu de gutui

de oanapl 6

ieri la 21:08

Salată de cartofi violet

ieri la 18:04

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de mere intregi