Tort "Negresa"

de Dana_Retetegg in Torturi, 7 Ian 2014 | 7877 vizualizari

 

Un tort foarte bun, ideal pentru iubitorii de ciocolata. Un tort negresa cu multa glazura si cu alune. O nebunie!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua,
  • 1 cana (250 ml) lapte,
  • 200 g unt,
  • 4 linguri cacao,
  • 1 ciocolata cu alune,
  • 300 - 330 g faina,
  • 250 g zahar,
  • 1 praf de copt,
  • 1 esenta de rom,
  • un praf de sare.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Negresa":

Intr-o cratita am pus untul, laptele si zaharul. Am pus cratita pe foc si am lasat pana s-au topit si omogenizat.


Am adaugat cacao si esenta de rom. Am amestecat din nou si am mai lasat 2-3 minute pe foc. Nu trebuie sa fiarba, doar sa fie totul omogen si zaharul bine topit.


Din aceasta compozitie am luat 12-13 linguri si le-am pus intr-un bol.


Compozitia ramasa am lasat-o sa se raceasca, apoi am pus in ea galbenusurile si am mixat bine.


Albusurile le-am batut bine cu un praf de sare si le-am adaugat si pe ele.


A urmat faina si praful de copt. Amestecul trebuie sa aibe consistenta celui de chec la final.


Am tapetat o forma rotunda cu hartie de copt, am pus aluatul si am bagat in cuptor. Trebuie sa fie preincalzit, iar focul lasat pe treapta 2, adica mic spre mediu.


In primele 10-15 minute este ideal sa nu deschidem cuptorul.


In aproximativ 40 de minute blatul este gata, dar depinde si de cuptorul vostru. Faceti un test cu scobitoarea pentru siguranta.


Am scos blatul din forma si l-am pus pe o farfurie mare.


Am incalzit timp de cateva minute amestecul de unt, lapte, cacao si zahar oprit in bol. Cand a inceput sa fiarba am pus in el si ciocolata cu alune rupta in bucatele mai mici.


Cand glazura este omogena si inca fierbinte o putem pune peste blat. Se mai scurge putin pe margini de aceea avem nevoie de o farfurie mare :)


Daca doriti se poate insiropa blatul putin cu un sirop de zahar ars, insa pentru mine glazura a fost suficienta si a intrat destul de bine in blat :)


Alunele din ciocolata vor ramane deasupra tortului dupa glazurare. Daca nu va plac, folositi o ciocolata fara alune, noua ne place sa avem si ceva crocant de rontait impreuna cu negresa :P

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Negresa"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

sebirizescu 1

08.01.2014, 01:26

Alexandra Burz 1

08.01.2014, 08:30

Dana_Retetegg 1

08.01.2014, 10:46

multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

8241 puncte

mihaelar63

7723 puncte

Lau

Lau 9

5870 puncte

Rocsi

5369 puncte

oanapl

5031 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec marmorat
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat de iepure

ieri la 22:19

Tort cu visine si ciocolata

de oanapl 6

ieri la 22:02

Tort cu afine si jeleu de zmeura

de oanapl 6

ieri la 21:09

Turta dulce glazurata

ieri la 20:57

Prajitura cu blat din albusuri cu nuca si crema de ciocolata

de oanapl 6

ieri la 19:50

RETETA RECOMANDATA
Tort "Negresa cu nuci"