Tort "Negresa"

de Dana_Retetegg in Torturi, 7 Ian 2014 | 3876 vizualizari

 

Un tort foarte bun, ideal pentru iubitorii de ciocolata. Un tort negresa cu multa glazura si cu alune. O nebunie!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua,
  • 1 cana (250 ml) lapte,
  • 200 g unt,
  • 4 linguri cacao,
  • 1 ciocolata cu alune,
  • 300 - 330 g faina,
  • 250 g zahar,
  • 1 praf de copt,
  • 1 esenta de rom,
  • un praf de sare.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Negresa":

Intr-o cratita am pus untul, laptele si zaharul. Am pus cratita pe foc si am lasat pana s-au topit si omogenizat.


Am adaugat cacao si esenta de rom. Am amestecat din nou si am mai lasat 2-3 minute pe foc. Nu trebuie sa fiarba, doar sa fie totul omogen si zaharul bine topit.


Din aceasta compozitie am luat 12-13 linguri si le-am pus intr-un bol.


Compozitia ramasa am lasat-o sa se raceasca, apoi am pus in ea galbenusurile si am mixat bine.


Albusurile le-am batut bine cu un praf de sare si le-am adaugat si pe ele.


A urmat faina si praful de copt. Amestecul trebuie sa aibe consistenta celui de chec la final.


Am tapetat o forma rotunda cu hartie de copt, am pus aluatul si am bagat in cuptor. Trebuie sa fie preincalzit, iar focul lasat pe treapta 2, adica mic spre mediu.


In primele 10-15 minute este ideal sa nu deschidem cuptorul.


In aproximativ 40 de minute blatul este gata, dar depinde si de cuptorul vostru. Faceti un test cu scobitoarea pentru siguranta.


Am scos blatul din forma si l-am pus pe o farfurie mare.


Am incalzit timp de cateva minute amestecul de unt, lapte, cacao si zahar oprit in bol. Cand a inceput sa fiarba am pus in el si ciocolata cu alune rupta in bucatele mai mici.


Cand glazura este omogena si inca fierbinte o putem pune peste blat. Se mai scurge putin pe margini de aceea avem nevoie de o farfurie mare :)


Daca doriti se poate insiropa blatul putin cu un sirop de zahar ars, insa pentru mine glazura a fost suficienta si a intrat destul de bine in blat :)


Alunele din ciocolata vor ramane deasupra tortului dupa glazurare. Daca nu va plac, folositi o ciocolata fara alune, noua ne place sa avem si ceva crocant de rontait impreuna cu negresa :P

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Negresa"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

sebirizescu 1

08.01.2014, 01:26

Alexandra Burz 1

08.01.2014, 08:30

Dana_Retetegg 1

08.01.2014, 10:46

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert brownie cu crema de branza si fineti