Mini-tort la tava

de ancutaCH in Torturi, 31 Iul 2012 | 2968 vizualizari

 

Pentru oricine stie sa faca un chec, iata o idee de a transforma un simplu chec intr-o prajitura delicioasa, sau daca vreti puteti face chiar un tort simplu si rapid (doar ca pt tort e nevoie de 2 checuri cel putin!)....momentan va voi prezenta checul meu, care pentru ca s-a ”lasat” dupa ce s-a racit l-am tranformat in prajiturica/mini-tort cu crema de ciocolata si glazura de ciocolata!... recunosc ca ideea a plecat de la reteta mamei mele care mereu ne facea un tort in 2 culori (vedeti detalii la tip-suri ).Sper sa va placa si voua!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru un chec:
  • 5 oua
  • 5 linguri de ulei,
  • o cana de zahar,
  • o cana de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esente preferate
  • Crema de ciocolata rapida (200ml frisca lichida batuta cu cacao/1 plic Dr.OETKER de ”crema de prajituri cu gust de ciocolata ” (pentru cand va grabiti) sau: crema de vanilie/cacao:
  • 500ml lapte
  • 1/4 pachet margarina
  • 4linguri de faina
  • 6 linguri zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1 esenta vanilie sau 2 linguri cacao
  • Sirop:
  • 1 cana apa+ 4 linguri zahar+1lingura cacao+ 1 esenta de rom
  • Glazura:
  • 7 linguri zahar+ 50g unt+2 linguri cacao+ 3 linguri apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-tort la tava:

Se pregateste chec-ul :


Albusurile se bat spuma tare in care se incorporeaza treptat zaharul, galbenusurile, uleiul, faina si praful de copt. Se pune in tava unsa si tapetata cu faina. Se da la cuptor preincalzit, cam 150 C, pt 30-35 minute. Se lasa la racit, dupa care se taie felii


Se pregateste crema:


crema de ciocolata: se dizolva in frisca lichida cacaua / plicul de praf de crema si se mixeaza pana devine omogena. In functie de gust se adauga 2-3 linguri de zahar inainte de incepe sa mixati!


crema de vanilie: se pune laptele cu zaharul pe foc. Cand s-a topit zaharul se adauga margarina si faina(dizolvata in cateva linguri de lapte) si se amesteca adaugand si galbenusurile batute bine. Cand s-au omogenizat toate se lasa la racit!


Se ung feliile de chec cu crema dorita si se reunesc formand fie un chec , fie 2 chec-uri unite.


Se iniropeaza totul cu siropul racit.


Se pun pe foc ingredientele si dupa 2-3 clocote se da deoparte si se acopera cu glazura de ciocolata putin calduta si se orneaza cu fulgi de nuca de cocos


 

TIPS-URI

1

Daca faceti 2 chec-uri, pentru aspect e bine sa faceti unul alb si unul maro (din cacao),si o crema maro si una alba. Astfel in acest caz se unge fiecare chec-felii cu cate o crema si cand se asambleaza se uneste o felie alba cu una maro, iar atunci cand taiati sa serviti prajitura trebuie taiata pe diagonala pentru a avea pe farfurie -o felie de chec in 2 culori

2

Daca nu va place glazura de ciocolata se poate imbraca in frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-tort la tava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Sim0na 1

01.08.2012, 10:17

O idee fosrte buna ptr a trasnforma un banal chec in ceva atat de delicios!!

ancutaCH 1

02.08.2012, 03:52

ma bucur ca v-a placut ideea mea! Simona,lia,privatelaura,gurita_ta, MotanLaOale,Poliana,iri_love va multumesc si va poftesc la o feliuta!

gaby_gabytza 1

05.08.2012, 14:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!