Mini-tort la tava

de ancutaCH in Torturi, 31 Iul 2012 | 2886 vizualizari

 

Pentru oricine stie sa faca un chec, iata o idee de a transforma un simplu chec intr-o prajitura delicioasa, sau daca vreti puteti face chiar un tort simplu si rapid (doar ca pt tort e nevoie de 2 checuri cel putin!)....momentan va voi prezenta checul meu, care pentru ca s-a ”lasat” dupa ce s-a racit l-am tranformat in prajiturica/mini-tort cu crema de ciocolata si glazura de ciocolata!... recunosc ca ideea a plecat de la reteta mamei mele care mereu ne facea un tort in 2 culori (vedeti detalii la tip-suri ).Sper sa va placa si voua!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru un chec:
  • 5 oua
  • 5 linguri de ulei,
  • o cana de zahar,
  • o cana de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esente preferate
  • Crema de ciocolata rapida (200ml frisca lichida batuta cu cacao/1 plic Dr.OETKER de ”crema de prajituri cu gust de ciocolata ” (pentru cand va grabiti) sau: crema de vanilie/cacao:
  • 500ml lapte
  • 1/4 pachet margarina
  • 4linguri de faina
  • 6 linguri zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1 esenta vanilie sau 2 linguri cacao
  • Sirop:
  • 1 cana apa+ 4 linguri zahar+1lingura cacao+ 1 esenta de rom
  • Glazura:
  • 7 linguri zahar+ 50g unt+2 linguri cacao+ 3 linguri apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-tort la tava:

Se pregateste chec-ul :

Albusurile se bat spuma tare in care se incorporeaza treptat zaharul, galbenusurile, uleiul, faina si praful de copt. Se pune in tava unsa si tapetata cu faina. Se da la cuptor preincalzit, cam 150 C, pt 30-35 minute. Se lasa la racit, dupa care se taie felii

Se pregateste crema:

crema de ciocolata: se dizolva in frisca lichida cacaua / plicul de praf de crema si se mixeaza pana devine omogena. In functie de gust se adauga 2-3 linguri de zahar inainte de incepe sa mixati!

crema de vanilie: se pune laptele cu zaharul pe foc. Cand s-a topit zaharul se adauga margarina si faina(dizolvata in cateva linguri de lapte) si se amesteca adaugand si galbenusurile batute bine. Cand s-au omogenizat toate se lasa la racit!

Se ung feliile de chec cu crema dorita si se reunesc formand fie un chec , fie 2 chec-uri unite.

Se iniropeaza totul cu siropul racit.

Se pun pe foc ingredientele si dupa 2-3 clocote se da deoparte si se acopera cu glazura de ciocolata putin calduta  si se orneaza cu fulgi de nuca de cocos 

 

 

TIPS-URI

1

Daca faceti 2 chec-uri, pentru aspect e bine sa faceti unul alb si unul maro (din cacao),si o crema maro si una alba. Astfel in acest caz se unge fiecare chec-felii cu cate o crema si cand se asambleaza se uneste o felie alba cu una maro, iar atunci cand taiati sa serviti prajitura trebuie taiata pe diagonala pentru a avea pe farfurie -o felie de chec in 2 culori

2

Daca nu va place glazura de ciocolata se poate imbraca in frisca.

RETETA IN IMAGINI

Mini-tort la tava-0
Mini-tort la tava-1
Mini-tort la tava-2
Mini-tort la tava-3
Mini-tort la tava-4

COMENTARII (15)

Sim0na

Sim0na 1

01.08.2012, 10:17

O idee fosrte buna ptr a trasnforma un banal chec in ceva atat de delicios!!

ancutaCH

ancutaCH 1

02.08.2012, 03:52

ma bucur ca v-a placut ideea mea! Simona,lia,privatelaura,gurita_ta, MotanLaOale,Poliana,iri_love va multumesc si va poftesc la o feliuta!

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

05.08.2012, 14:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!