Cheesecake cu buline de ciocolata si jeleu de fructe de padure

de ralu_river in Torturi, 31 Oct 2012 | 2508 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 200 gr biscuiti Belvita Start cu ciocolata
  • 90 gr unt
  • scortisoara
  • Crema:
  • 900 gr crema de branza
  • 200 gr zahar
  • 1/2 baton vanilie
  • 100 gr smantana
  • 4 oua
  • 80 gr ciocolata neagra cu minim 75 % cacao
  • scortisoara
  • Pentru jeleu:
  • fructe de padure
  • zahar
  • praf de gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu buline de ciocolata si jeleu de fructe de padure:

Biscuitii se maruntesc in robot. Untul se topeste si se adauga impreuna cu scortisoara la biscuiti. Se amesteca bine, pana se omogenizeaza.


Se aseaza "blatul" intr-o tava cu pereti detasabili, se apasa usor, inclusiv pe margini, sa se faca un mic "perete" si se da la rece.


Branza se freaca pana se inmoaie, se adauga zahar, vanilie si smantana si se amesteca bine cateva minute. Se adauga cate un ou pe rand, mixand dupa fiecare. Se toarna 2 treimi din crema peste blat si se niveleaza, apoi se da iar la rece.


Ciocolata se topeste la abur, dupa care restul de compozitie se adauga in ciocolata si se adauga scortisoara.


Se pune crema de ciocolata intr-un sprit cu varful rotund, se introduce varful usor in crema si se apasa pana se vede deasupra un cerc cat o moneda. Se fac buline pe toata suprafata.


Se da la cuptorul preincalzit la 150 de grade (cand se porneste cuptorul se aseaza jos de tot o tava cu apa.


Se coace timp de o ora, se lasa sa se raceasca si se da la frigider peste noapte.


A doua zi se face jeleul, astfel: se pun intr-o cratita, pe foc mic, fructele de padure cu zahar si se lasa pana se topeste zaharul, amestecand des. Se adauga apoi gelatina, se amesteca bine, se lasa sa mai dea un clocot, dupa care se stinge focul si se lasa la racit. Dupa vreo 30 de minute se pune peste cheesecake. Se lasa la intarit.


Prajitura se taie cu un cutit inmuiat in apa fierbinte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu buline de ciocolata si jeleu de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

diana_k 1

01.11.2012, 08:08

foarte buna

adry88 1

01.11.2012, 08:49

delicios

MIUTA 1

02.11.2012, 14:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!