Cheesecake cu buline de ciocolata si jeleu de fructe de padure

de ralu_river in Torturi, 31 Oct 2012 | 4261 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 200 gr biscuiti Belvita Start cu ciocolata
  • 90 gr unt
  • scortisoara
  • Crema:
  • 900 gr crema de branza
  • 200 gr zahar
  • 1/2 baton vanilie
  • 100 gr smantana
  • 4 oua
  • 80 gr ciocolata neagra cu minim 75 % cacao
  • scortisoara
  • Pentru jeleu:
  • fructe de padure
  • zahar
  • praf de gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu buline de ciocolata si jeleu de fructe de padure:

Biscuitii se maruntesc in robot. Untul se topeste si se adauga impreuna cu scortisoara la biscuiti. Se amesteca bine, pana se omogenizeaza. 

Se aseaza "blatul" intr-o tava cu pereti detasabili, se apasa usor, inclusiv pe margini, sa se faca un mic "perete" si se da la rece.

Branza se freaca pana se inmoaie, se adauga zahar, vanilie si smantana si se amesteca bine cateva minute. Se adauga cate un ou pe rand, mixand dupa fiecare. Se toarna 2 treimi din crema peste blat si se niveleaza, apoi se da iar la rece.

Ciocolata se topeste la abur, dupa care restul de compozitie se adauga in ciocolata si se adauga scortisoara. 

Se pune crema de ciocolata intr-un sprit cu varful rotund, se introduce varful usor in crema si se apasa pana se vede deasupra un cerc cat o moneda. Se fac buline pe toata suprafata.

Se da la cuptorul preincalzit la 150 de grade (cand se porneste cuptorul se aseaza jos de tot o tava cu apa.

Se coace timp de o ora, se lasa sa se raceasca si se da la frigider peste noapte.

A doua zi se face jeleul, astfel: se pun intr-o cratita, pe foc mic, fructele de padure cu zahar si se lasa pana se topeste zaharul, amestecand des. Se adauga apoi gelatina, se amesteca bine, se lasa sa mai dea un clocot, dupa care se stinge focul si se lasa la racit. Dupa vreo 30 de minute se pune peste cheesecake. Se lasa la intarit.

Prajitura se taie cu un cutit inmuiat in apa fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu buline de ciocolata si jeleu de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

diana_k 1

01.11.2012, 08:08

foarte buna

adry88 1

01.11.2012, 08:49

delicios

MIUTA 1

02.11.2012, 14:50

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
,,After eight" Cheesecake