Tort "Nemo"

de Criss in Torturi, 7 Ian 2011 | 5149 vizualizari

 

Ca orice copil, Alex adora desenele animate. Pestisorul Nemo este unul din personajele lui preferate. Trebuie sa recunosc ca si mie imi place filmuletul si am urmarit de mai multe ori aventurile nazdravanului pestisor.
Astfel, m-am gandit sa-i fac o bucurie, un tort surpriza cu personajul preferat. Cel mai tare ma bucur ca lui Alex i-a placut tare mult tortuletul. Este primul meu tort de acest gen, asa ca va rog, fiti indulgente. :)
Anemonele, iarba de mare si Nemo au fost facute din pasta de lapte praf, restul ornamentelor fiind de ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • -6 oua
  • -8 linguri zahar
  • -2 linguri apa
  • -2 linguri ulei
  • -6 linguri faina
  • -3 linguri cacao
  • -1 praf de copt
  • Crema:
  • -250 g mascarpone
  • -400 ml cremme patisserie
  • -4 galbenusuri
  • -150 g zahar  
  • Jeleul de afine:
  • -500 g afine
  • -160 g zahar
  • -300 ml apa
  • -1 budinca de vanilie
  • Decoruri din pasta de lapte praf si ciocolata.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Nemo":

Pentru blat:

Galbenusurile se freaca cu zahar, vanilie, apa si ulei pana devin albe si spumoase. Se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt si in final, cu lingura amestecand de sus in jos se adauga albusurile batute spuma tare. Se coace blatul pana trece testul cu scobitoarea.

Pentru crema:

Galbenusurile se amesteca cu zaharul, pe baie de aburi pana se topeste zaharul. Se lasa sa se raceasca in frigider. Mascarpone se bate cu mixerul si se adauga crema de galbenusuri. Separat se bate frisca, apoi se adauga crema cu mascarpone.

Pentru jeleul de afine

Afinele amestecate cu zahar si 100 ml apa se pun la fiert. In momentul in care incep sa fiarba, se toarna praful de budinca amestecat cu restul de apa.

Blatul l-am taiat in 3 , am insiropat fiecare blat cu siropul lasat de afine, amestecat cu zahar, apa si putina visinata.  Pe primul blat am pus jumatate din jeleul de afine, crema, blat, jeleu crema, blat si deasupra am acoperit cu frisca. Am pus un strop de colorant albastru si am facut marea in care am asezat scoici, pestisori de ciocolata, anemone si iarba de mare dinlapte praf si pe Nemo, evident. :) Tot cu frisca albastra, batuta bine am decorat si marginea tortului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Nemo"" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort rapid cu fructe