Tort alb cu visine si ciocolata

de susu in Torturi, 27 Aug 2010 | 4131 vizualizari

 

Este un tort acrisor, nu foarte dulce, pe gustul celor care prefera in mod special prajiturile cu fructe.

 

INGREDIENTE

  • Igrediente : 

Blat :  

  • 250 g faina
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte gras
  • 1 mana de stafide
  • Putin cognac
  • Esente
  • 3 oua mari
  • 400 g gem acrisor( macese, zmeura, corcoduse sau prune)
  • 1 plic praf de copt
  • Putina zeama de lamaie
  • 1 lingurita coaja de portocale  

Crema ganache :  

  • 200 ml smantana
  • 200 g ciocolata cu lapte si amaruie (mai multa ciocolata cu lapte pentru ca este destul de acrisor de la visine)  

Pentru asamblare :  

  • 300 ml smantana
  • ½ kg visine
  • Zeama din compot pentru insiropat  
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort alb cu visine si ciocolata:

Se amesteca gemul impreuna cu galbenusurile, stafidele hidratate in cognac, uleiul, laptele, esentele iar la sfarsit praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si cateva picaturi de otet. Se adauga treptat faina si albusuile amestecandu-se de jos in sus. Se tapeteaza o forma de tort, se adauga aluatul si se da la cuptor pentru 40-50 de minute. Se face un ganache : se pune pe foc mic smantana cu ciocolata rupta in bucati si se amesteca pana se topeste ciocolata. Cand s-a racit complet se da la frigider pentru cateva ore dupa care se bate cu mixerul. Blatul se taie in doua si se insiropeaza fiecare blat. Eu am uns primul blat cu gem de zmeura, am asezat crema de ciocolata si apoi visinele. Se unge si celalalt blat pe partea din interior si se aseaza peste visine. Se imbraca tortul in restul de frisca batuta. Se orneaza cu visine proaspete si putina frisca amestecata cu gem de zmeura. Este un tort dulce acrisor perfect pentru o vara torida. Se poate folosi orice fel de gem dar este mult mai bun un gem acrisor. Eu fac in casa gem de prune si corcoduse care sunt preferatele mele insa magiunul de la topoloveni este foarte gustos si sanatos, fara adaosuri. Se poate folosi mai multa frisca combinata cu gem acrisor, eu am facut doar cateva frunzulite pe deasupra dar este mai gustoasa frisca in combinatie cu gem.

 

 

Pofta buna !

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort alb cu visine si ciocolata-0
Tort alb cu visine si ciocolata-1
Tort alb cu visine si ciocolata-2
Tort alb cu visine si ciocolata-3
Tort alb cu visine si ciocolata-4
Tort alb cu visine si ciocolata-5
Tort alb cu visine si ciocolata-6
Tort alb cu visine si ciocolata-7
Tort alb cu visine si ciocolata-8
Tort alb cu visine si ciocolata-9
Tort alb cu visine si ciocolata-10
Tort alb cu visine si ciocolata-11

COMENTARII (10)

diana_k

diana_k 1

27.08.2010, 19:39

un tort foarte bun

mena29

mena29 1

28.08.2010, 15:52

Ce frumos

nadina73

nadina73 1

29.08.2010, 03:14

super 5 f ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!