Tort Nesquik

de Lavinia in Torturi, 20 Mar 2014 | 3679 vizualizari

 

Dintr-o data mi-a venit chef de facut un tort si a iesit ceva delicios si cremos !:)

 

INGREDIENTE

Blat : x3

  • 2 oua
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura apa
  • 1 lingura rasa de cacao
  • 1 vf cutit praf de copt

Sirop:

  • 250 ml apa
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri Nesquik

Crema:

  • 300 ml lapte
  • 3 linguri de zahar
  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura amidon
  • 120 g Nesquik
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 lingurita gelatina+3 linguri de apa rece

Glazura/Decor:

  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 3-4 linguri frisca lichida
  • aschii de ciocolata pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Nesquik:

Am batut albusurile spuma cu un praf de sare apoi am adaugat zaharul si am mixat bine pana s-a dizolvat zaharul si am obtinut o bezea tare si lucioasa.


Am adaugat apa si uleiul si am mixat usor pana s-a incorporat.


Am adaugat galbenusurile si faina amestecata cu cacaua si praful de copt amestecand usor cu o spatula de sus in jos pentru a nu se lasa compozitia.


Am tapetat o tava (20 cm) cu hartie de copt si am copt blatul in cuptorul preincalzit pentru 12-15 minute.(testul scobitorii)


La fel am procedat si cu celalalte 2 blaturi.(avem nevoie de 3 blaturi)


Pentru sirop am fiert apa cu zaharul si Nesquik-ul pana s-a topit zaharul.


Am luat siropul de pe foc si l-am lasat la racit.


Pentru crema am mixat galbenusurile cu zaharul pana s-au albit si au devenit cremoase.


Am adaugat faina si amidonul si am mixat bine.


Am inceput sa torn treptat 100 ml lapte fierbinte.


Am adaugat Nesquik-ul si restul de lapte si am pus amestecul pe foc mic amestecand continuu cu un tel pana s-a ingrosat.


Am pus crema intr-un bol si am lasat-o la racit.


Am pus gelatina la hidratat in apa rece timp de 5 minute .


Am mixat budinca de Nesquik 2-3 minute pana a devenit cremoasa.


Am topit gelatina (atentie sa nu fiarba) si am pus-o peste crema.


Separat,am mixat frisca si am adaugat treptat din crema de Nesquik mixand bine pana am obtinut o crema fina.


Pe un platou am pus primul blat si l-am strans cu un cerc detasabil.


Am insiropat blatul si l-am uns cu 1/2 din crema.


Am pus al doilea blat ,insiropat in prealabil,restul de crema si am acoperit cu ultimul blat pe care l-am insiropat si pe el.


Am dat tortul la rece pentru minim 4-5 ore.


Am indepartat cu grija cercul detasabil si am glasat toata suprafata cu glazura de ciocolata.(Am topit ciocolata cu frisca lichida)


Am decorat tortul cu aschii de ciocolata si l-am lasat la rece pana s-a intarit glazura.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Nesquik" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

dantes 1

19.12.2014, 14:01

Super!

iri_iri 1

19.12.2014, 23:15

Micutza Luana 1

24.12.2014, 16:08

vai dak eram gravida era bai :

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort "Noapte instelata"