TORT '' New Year''

de corina241 in Torturi, 1 Ian 2011 | 1978 vizualizari

 

INGREDIENTE

BLAT

  • 7 oua
  • 7 linguri de ulei
  • 1 lingura de cacao
  • 2 cuburi de ciocolata date pe razatoare
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de faina
  • 1 praf de copt

SIROPUL

  • 200 ml apa
  • 1 esenta de rom
  • 1 lingura de zahar

CREAMA alba

  • 600 ml frisca lichida
  • 2 lingurite de miere
  • 1 pliculet gelatina
  • 2 linguri lapte
  • esenta de vanilie

CREMA neagra

  • 200g ciocolata menaj
  • 1 cubulet de unt
  • 250ml frisca lichida

GLAZURA

  • 120 g ciocolata menaj
  • 1/2 cubulet de unt
  • 2 linguri de lapte

Decor:visine confiate

Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT '' New Year'':

Blatul: Albusurile le batem pana isi tripleaza volumul,apoi adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea lucioasa.

Galbenusurile le frecam cu uleiul formand o maioneza subtire,turnandu-se apoi peste albusuri si amestecam usor cu o lingura de lemn.

Faina,cacaoa si praful de copt se adauga in ploaie la sfarsit incorporand toate ingredientele amestecand usor.

Pregatim o forma rotunda pe care o tapetam cu hartie de copt si punem intreaga compozitie a blatului pe care il dam la cuptor pentru 35 minute la foc potrivit.

Siropul: Intr-un ibric punem apa,zaharul si esenta de rom lasand sa dea un clocot.

Crema alba: Mixam frisca bine pana se intareste,adaugam mierea,laptele,apoi gelatina folosita conform instructiunilor.La sfarsit adaugam esenta de vanilie si mixam totul.Dam la rece pana la incorporarea tortului.

Crema neagra:Pregatim o craticioara pe care o punem pe bain marie.Cocolata usor topita impreuna cu frisca si untul le punem in craticioara si lasam sa se topesca ciocolata,amestecand continuu.Cand a ajuns la punctul de fierbere dam jos de pe aragaz si asteptam sa se mai raceasca.

Glazura:Amestecam toate ingredientele pe bain marie si lasam sa fiarba putin.

Asamblarea:

Luam blatul de tort si-l taiem in 3.Insiropam partea de jos,adaugam o parte din crema alba,apoi o ''fasie''subtire din crema neagra si dam putin la rece.Revenim apoi cu un alt strat de crema alba si continuam cu urmatoarea parte de blat(cea de-a 2 a),insiropam,punem,crema alba si neagra,iar apoi ultima parte a blatului si decoram cu glazura ,crema si visine.

A iesi un tort foarte inalt si buuunnn la gust!

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT '' New Year''" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

TORT '' New Year''-0
TORT '' New Year''-1
TORT '' New Year''-2
TORT '' New Year''-3
TORT '' New Year''-4
TORT '' New Year''-5
TORT '' New Year''-6
TORT '' New Year''-7
TORT '' New Year''-8
TORT '' New Year''-9
TORT '' New Year''-10
TORT '' New Year''-11
TORT '' New Year''-12

COMENTARII (49)

kamy

kamy 1

05.01.2011, 14:03

as papa o feliuta da m-am ''trezit ''prea tarziu super tort 5f

Ina

Ina 1

05.01.2011, 20:35

eu n-am trecut pe aici

oana_pisicutza16

oana_pisicutza16 1

10.04.2012, 17:49

foarte gustos

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec de ciocolata si menta

de Rux 9

Chec de ciocolata...

ieri la 23:34

Gogosi

de ancutsa 4

Gogosi

ieri la 23:03