TORT '' New Year''

de corina241 in Torturi, 1 Ian 2011 | 2808 vizualizari

 

INGREDIENTE

BLAT

  • 7 oua
  • 7 linguri de ulei
  • 1 lingura de cacao
  • 2 cuburi de ciocolata date pe razatoare
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de faina
  • 1 praf de copt

SIROPUL

  • 200 ml apa
  • 1 esenta de rom
  • 1 lingura de zahar

CREAMA alba

  • 600 ml frisca lichida
  • 2 lingurite de miere
  • 1 pliculet gelatina
  • 2 linguri lapte
  • esenta de vanilie

CREMA neagra

  • 200g ciocolata menaj
  • 1 cubulet de unt
  • 250ml frisca lichida

GLAZURA

  • 120 g ciocolata menaj
  • 1/2 cubulet de unt
  • 2 linguri de lapte

Decor:visine confiate

Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT '' New Year'':

Blatul: Albusurile le batem pana isi tripleaza volumul,apoi adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea lucioasa.

Galbenusurile le frecam cu uleiul formand o maioneza subtire,turnandu-se apoi peste albusuri si amestecam usor cu o lingura de lemn.

Faina,cacaoa si praful de copt se adauga in ploaie la sfarsit incorporand toate ingredientele amestecand usor.

Pregatim o forma rotunda pe care o tapetam cu hartie de copt si punem intreaga compozitie a blatului pe care il dam la cuptor pentru 35 minute la foc potrivit.

Siropul: Intr-un ibric punem apa,zaharul si esenta de rom lasand sa dea un clocot.

Crema alba: Mixam frisca bine pana se intareste,adaugam mierea,laptele,apoi gelatina folosita conform instructiunilor.La sfarsit adaugam esenta de vanilie si mixam totul.Dam la rece pana la incorporarea tortului.

Crema neagra:Pregatim o craticioara pe care o punem pe bain marie.Cocolata usor topita impreuna cu frisca si untul le punem in craticioara si lasam sa se topesca ciocolata,amestecand continuu.Cand a ajuns la punctul de fierbere dam jos de pe aragaz si asteptam sa se mai raceasca.

Glazura:Amestecam toate ingredientele pe bain marie si lasam sa fiarba putin.

Asamblarea:

Luam blatul de tort si-l taiem in 3.Insiropam partea de jos,adaugam o parte din crema alba,apoi o ''fasie''subtire din crema neagra si dam putin la rece.Revenim apoi cu un alt strat de crema alba si continuam cu urmatoarea parte de blat(cea de-a 2 a),insiropam,punem,crema alba si neagra,iar apoi ultima parte a blatului si decoram cu glazura ,crema si visine.

A iesi un tort foarte inalt si buuunnn la gust!

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT '' New Year''" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

kamy 1

05.01.2011, 14:03

as papa o feliuta da m-am ''trezit ''prea tarziu super tort 5f

Ina 1

05.01.2011, 20:35

eu n-am trecut pe aici

oana_pisicutza16 1

10.04.2012, 17:49

foarte gustos

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de lapte