Tort Nutella

de danakarin in Torturi, 19 Dec 2012 | 2539 vizualizari

 

Acest tort, o simfonie a gusturilor, l-am facut cadou unei prietene care, ca si mine , iubeste Nutella dar nu ii plac prajiturile cu crema. atunci, veti intreba, unde e Nutella? Vedem imediat!
Tortul il am de pe pagina Nigellei Lawson, cunoscuta de la emisiuni la Tv.
Vizitaţi pagina ei, dacă sunteţi curioşi:
http://www.nigella.com

 

INGREDIENTE

  • Pentru o formă de tort de 26 de cm :
  • 6 ouă
  • Un praf de sare
  • 125 g unt
  • 400 g Nutella
  • 100 g alune măcinate
  • O lingură de rom, sau de apă, dacă preparaţi tortul pentru copii
  • 100 g ciocolată cu un conţinut ridicat de cacao
  • Pentru glazură:
  • 100 g alune întregi
  • 125 g smântână pentru frişcă
  • O lingură de rom sau de apă
  • 125 g ciocolată amăruie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Nutella:

Separăm ouăle şi batem albuşurile spumă, cu un praf de sare. Într-un alt vas, amestecăm bine untul cu Nutella, punând, rând pe rând, gălbenuşurile şi, apoi, alunele măcinate. Topim ciocolata în baie marie şi o lăsăm să curgă, în strat subţire, peste spuma de ou, omogenizând cu grijă. Urmează să adăugăm crema de Nutella şi alune. Coacem această compoziţie, într-o formă unsă şi tapetată cu făină, în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, până când se desface pe margini. O lăsăm să se răcească, desprinzând marginile laterale ale formei de tort.


Este o prăjitură grea, aşa că trebuie transferată cu mare grijă.



Alunele întregi le prăjim într-o tigaie antiadezivă, fără grăsime, scuturând mereu, ca să se coloreze uniform. Le frecăm într-un şervet, sau în palmă, spre a îndepărta cojile, şi aşteptăm să se răcească. E foarte important să fie reci când le aşezam pe tort, altfel vor topi glazura. Mărunţim ciocolata, o adăugăm la frişcă, împreună cu lingura de rom, şi încălzim încet, până se topeşte. Apoi o luăm de pe foc şi amestecăm, până se îngroasa sa o putem turna peste tort. Decorăm cu alunele prăjite.


Sper să vă placă.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Nutella" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

mihaelar63 1

29.12.2012, 00:48

Chiar am un borcan cu Nutella fara intrebuintare . Multumesc de idee

danakarin 1

29.12.2012, 08:08

draga Michaela, cu mare placere, sa ma anunti cum ti-a iesit !

Satisfyyourcravings 1

14.01.2013, 10:23

Arată delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ciocolata si mousse de piersici