Tort Nutella

de danakarin in Torturi, 19 Dec 2012 | 2635 vizualizari

 

Acest tort, o simfonie a gusturilor, l-am facut cadou unei prietene care, ca si mine , iubeste Nutella dar nu ii plac prajiturile cu crema. atunci, veti intreba, unde e Nutella? Vedem imediat!
Tortul il am de pe pagina Nigellei Lawson, cunoscuta de la emisiuni la Tv.
Vizitaţi pagina ei, dacă sunteţi curioşi:
http://www.nigella.com

 

INGREDIENTE

  • Pentru o formă de tort de 26 de cm :
  • 6 ouă
  • Un praf de sare
  • 125 g unt
  • 400 g Nutella
  • 100 g alune măcinate
  • O lingură de rom, sau de apă, dacă preparaţi tortul pentru copii
  • 100 g ciocolată cu un conţinut ridicat de cacao
  • Pentru glazură:
  • 100 g alune întregi
  • 125 g smântână pentru frişcă
  • O lingură de rom sau de apă
  • 125 g ciocolată amăruie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Nutella:

Separăm ouăle şi batem albuşurile spumă, cu un praf de sare. Într-un alt vas, amestecăm bine untul cu Nutella, punând, rând pe rând, gălbenuşurile şi, apoi, alunele măcinate. Topim ciocolata în baie marie şi o lăsăm să curgă, în strat subţire, peste spuma de ou, omogenizând cu grijă. Urmează să adăugăm crema de Nutella şi alune. Coacem această compoziţie, într-o formă unsă şi tapetată cu făină, în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, până când se desface pe margini. O lăsăm să se răcească, desprinzând marginile laterale ale formei de tort.


Este o prăjitură grea, aşa că trebuie transferată cu mare grijă.



Alunele întregi le prăjim într-o tigaie antiadezivă, fără grăsime, scuturând mereu, ca să se coloreze uniform. Le frecăm într-un şervet, sau în palmă, spre a îndepărta cojile, şi aşteptăm să se răcească. E foarte important să fie reci când le aşezam pe tort, altfel vor topi glazura. Mărunţim ciocolata, o adăugăm la frişcă, împreună cu lingura de rom, şi încălzim încet, până se topeşte. Apoi o luăm de pe foc şi amestecăm, până se îngroasa sa o putem turna peste tort. Decorăm cu alunele prăjite.


Sper să vă placă.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Nutella" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

mihaelar63 1

29.12.2012, 00:48

Chiar am un borcan cu Nutella fara intrebuintare . Multumesc de idee

danakarin 1

29.12.2012, 08:08

draga Michaela, cu mare placere, sa ma anunti cum ti-a iesit !

Satisfyyourcravings 1

14.01.2013, 10:23

Arată delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de fructe de padure si caramel